Koronavirüsü salgını vakaları tablosundaki artış büyük tedirgin yarattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, temaslı kişilerin pozitif vakalara dönüşme oranının mayıs ayına göre 1.3 kat arttığına dikkat çekip maske, mesafe ve temizlik vurgusunda bulunurken Balıkesir Valiliği ise başta turistik beldelerdeki plajlarda olmak üzere nişan, taziye, düğün gibi toplu organizasyonlarda denetimleri sıklaştırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter’da yayınladığı temaslı kişilerin pozitif vakaya dönüşme oranlarının mayıs ayına kıyasla Türkiye genelinde 1.3 kat arttığını açıklamasıyla virüsün etkisinin arttığı ortaya çıkmıştı.  Kurban bayramı tatilinin yanı sıra turistik beldelerde yaşanan yoğunluk Koronavirüsü vakalarında artışın başlıca sebeplerinden biri oldu. Yeni normalleşme döneminde maske, mesafe ve temizlik ilkesi ön plana çıkmasına rağmen rehavet ve kurallara uyulmamasının faturası ağır oldu. Yeni normalleşmeyle birlikte günlük vaka sayılarında artış gözlenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı son istatistik tedirginliğe neden oldu. Temaslı kişilerin pozitif vakaya dönüşme oranında artış yaşandığına dikkat çeken Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada “ Temaslı kişilerin pozitif vakaya dönüşme oranları mayıs ayına kıyasla Türkiye genelinde 1.3 kat arttı… Bu verilerden çıkarmanız gereken sonuç; maske, mesafe, temizlik uyarısıdır” ifadelerini kullandı.

VALİLİK DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDI

Kurban Bayramı tatili ve yaz tatili için yerli turistlerin Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Erdek ve Marmara Adası’na yoğun ilgi göstermesiyle Balıkesir’deki vaka sayılarında da artış yaşandı. Sahillerdeki yoğun kalabalıkta sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesinin yanı sıra maske kullanma oranlarının da düşük olması virüs salgınına davet çıkardı. Koronavirüsü vakalarında yaşanan artış sonrasında Balıkesir Valiliği, başta turistik ilçeler olmak üzere 20 ilçede maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarının uygulanmasıyla ilgili denetimleri sıklaştırdı.  Düğünler, taziye olayları, toplu merasimler, nikahlar, nişanlar ve plajlarda özel önlem alacaklarını duyuran Valilik yaptığı son açıklamada, “Burada hem tatil için ilimizde bulunanlar, hem de o bölgede yaşayan insanlarımız, lütfen daha duyarlı olsunlar. Sıkışık ortamlarda, çok kalabalık ortamlarda temas içinde bulunmasınlar” şeklinde uyarılarda bulundu.