Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“PROJELERİMİZİN YÜZDE 85’Nİ HAYATA GEÇİRDİK”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz 20 ilçe belediye başkan adayıyla birlikte Gazeteci Hasan Öztürk’ün moderatörlüğünde Ülke TV’de ‘Gündem Özel’ programına katıldı. Balıkesir’de seçim sürecinin ele alındığı programda çalışma ve projeler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geride kalan 5 yılda vaat ettiği projelerin yüzde 85’ni hayata geçirdiğini açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Cumhur İttifakı’nın 20 ilçe belediye başkan adayları Ülke TV’de Hasan Öztürk’ün moderatörlüğünde “Gündem Özel” programına katıldı. Avlu’da çekimi gerçekleştirilen programda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Cumhur İttifakı 20 ilçe belediye başkanı projeleri ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı ilçe belediye başkan adayları kendi ilçelerine yönelik öncelik vereceği projeleri aktardı.  Balıkesir’i geleceğe hazırladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “2019 yılı Nisan ayında göreve geldiğimizde biz hazırdık, kadrolarımız da hazırdı. Seçildiğimiz andan itibaren hemen işe koyulduk. Vatandaşımızın önemsediği ne varsa bunlar bizim önceliğimiz oldu. Vaatlerimiz var, bunlar bizim ödevlerimizdi. Hiçbir vaat kendiliğinden ortaya çıkmış, bir vaat değildi. Manifestomuza koyduğumuz vaatlerin dışında 20 ilçe belediye başkanı bütçesiyle, vatandaştan aldığı vaatlerle şehre bir daha kulak verdik. İlk 6 ay içerisinde stratejik plan hazırladık. Biz öyle güzel bir beyanname hazırladık ki yüzde 85’ni gerçekleştirdik. Bunları ilk 3,5 yılda gerçekleştirdik, pandemi olmasına rağmen çok daha yoğun çalıştık. Pandemi sürecinde çok ciddi toplantılar yaptık. Belediye dair ne varsa ya dokundum ya üzerine bastım. Etkili ve sonuç almayı çok iyi başardık. Enflasyonun hızlı artması bazı şeyleri yapmamızı daha iyi sağladı. Örneğin; Avlu’yu yaparken çekilen kredi çerez parası haline geldi. Bizde ticaret yaptığımız için o ara çok ciddi yatırımlar yaptık. Birçok istimlak yaptık, birçok iş makinesi aldık, birçok toplu taşıma aracı satın aldık. İhtiyaç duyduğumuz binaların hepsini tamamladık. Bunlar olunca sahada eserleriniz çok hızlı gözükmeye başlıyor. Müteahhit işlerinden uzaklaştık, kendi kadrolarımızla iş yapmaya başladıkdedi.

“5 MİLYAR LİRALIK YATIRIMLA 100 MİLYAR LİRALIK İŞ YAPTIK”

Katma değeri yüksek çalışmaların altına imza attıklarını vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “40 yılın problemlerini, bakanlıklarla iş birliği yaparak çözdük, sonuca ulaştık. Kendimize gelir getirecek yerler oluşturduk. Bunları gelire dönüştürdük. Onlarda hizmete dönüştü. 5 milyar liralık yatırımla 100 milyar liralık iş yaptık. Belediyenin öz malı, sermayesi, oluşturduğu sinerjiyle 80 kat arttı. Şu anda belediyemiz ekonomik açıdan sürdürülebilirlik açısından çok güçlü hale geldi. Ödenebilir borcumuz var. Biz göreve geldiğimizde başladığımız dönemdeki borcun sadece 100 milyon lira üzerinde bir borç var. Bütçemizin 5 katı büyüklüğünde borcumuz vardı, şu anda bütçemizin onda birinden az borcumuz var” dedi.

“BİZ PASTAYI BÜYÜTTÜK”

Balıkesir’de vatandaşların belediyeden beklediği temel sorunları çözümü konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Temel sorun olarak gördüğümüz konuların çoğunu çözdük aslında. İşsizlikle ilgili OSB sayısını çok arttırdık. Hükümetimizin, bakanlarımızın, kendisini iyi ifade eden milletvekillerimizin olması aslında şehrin hayatını çok kolaylaştırdı. Son 5 yılda 14 bin yeni istihdam gerçekleştirdik. Bu sayı 25 bine ulaşacak. Kendi açtığımız işyerlerinin de sayısı çok fazla. Biz pastayı büyüterek, gelirleri büyüterek gidiyoruz. Hiç kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Her şeyi büyütüyoruz. Katma değeri büyük işler yapıyoruz. Nasıl kendi belediyelerimizle çalıştıysak muhalefet belediyeleriyle de çok uyumlu çalıştık. Hiç kimse Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adaletsiz davrandı. Bandırma’da da Erdek’te de Burhaniye’de de Edremit’te de geliri artırıcı işler yaptık. Durdur yere 790 milyon liradan 12 milyar liraya bütçe çıkmaz. Bu enflasyonla açıklanamaz” dedi.