Bir vatandaştan imar değişikliği için rüşvet talep ettiği görüntüleri ortaya çıktıktan sonra Valilik tarafından Gömeç Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden uzaklaştırılan Hüseyin Gazi Pişgin’le ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan yeni karar geldi. Bakanlık, Valiliğin aldığı Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden uzaklaştırma kararına ek olarak Hüseyin Gazi Pişgin’in devam eden belediye meclis üyeliği görevinden de uzaklaştırdı. Pişgin, pazartesi günü yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına alınmayacak.

Bir vatandaşla makam odasında özel imar için rüşvet talep ettiği görüntüleri ortaya çıkan Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Gazi Pişgin’le ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan yeni yaptırım geldi. Rüşvet görüntülerinin ortaya çıkıp suç duyurusunda bulunmasının ardından “Görevi kötüye kullanma ve rüşvet” iddiaları nedeniyle Balıkesir Valiliği Hüseyin Gazi Pişgin’in belediye başkan yardımcılığı görevinden uzaklaştırmıştı. İçişleri Bakanlığı bu karara ek olarak Hüseyin Gazi Pişgin’in devam eden Gömeç Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevlerinden de uzaklaştırdı. Kararın onaylanmasıyla birlikte Pişgin, bugün gerçekleşecek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclisi toplantısına alınmayacak.

SOYLU’NUN OLURUYLA UZAKLAŞTIRMA İKİ AY UZATILDI

İçişleri Bakanlığı’na sunulan gerekçede Gömeç Belediye Meclis Üyesi, Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Gazi Pişgin’in “Rüşvet ve Görevi Kötüye Kullanma” iddialarından dolayı Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldığı, mahkeme tarafından iddianamenin iade edildiği, Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianamenin iadesine itiraz edildiği ve itirazın henüz sonuçlanmadığı bu nedenlerle sürecin iki ay daha uzatılması talep edildiği vurgulandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oluruyla Hüseyin Gazi Pişgin hakkındaki görevden uzaklaştırılma kararı iki ay daha uzatıldı.