Yaz aylarının girmesiyle birlikte pazaryerlerindeki ürün çeşitliliği arttı. Ürün çeşitliliğinin artması ve yerli üretimin tezgahlara düşmesiyle birlikte mutfakların olmazsa olmazı sebze fiyatları kış dönemine göre yüzde 20-50 arasında ucuzladı.

Son dönemde gıda ürünlerine yaşanan fiyat artışlarına karşın pazaryerlerinde yaz bereketi yaşanıyor. Havaların ısınmasıyla yerli üretimler tezgahlardaki yerini almaya başladı. Kış dönemindeki fiyatlara göre ucuzlayan sebze ve meyve fiyatları vatandaşın mutfak masrafını rahat yapmasını sağlıyor. Kışın 20- 25 liradan satılan domates 10-15 liraya kadar düşerken, biber 15 lira, patlıcan 15 lira, patates 10 lira, kabak 15 lira, salatalık 15 liradan tüketiciyle buluşuyor. Yaz meyvelerinden erik 40 lira, kiraz 40, kayısı 30, karpuz 8 liradan kilosu satılıyor.

PAZARIN REKORU HAVUÇTA!

Havaların ısınmasıyla birlikte üretimin artışa geçtiğine dikkat çeken satıcılar, “Kış dönemine göre fiyatlar neredeyse yarı fiyatına kadar düştü. Bir ara salatalık 25-30 lira bandından satıyorduk, bugün 10-15 lira arasında satıyoruz. Soğan 10-12 liraya kadar geriledi. Bugün pazaryerinde en pahalı sebze kilosu 25- 30 liradan yeşil fasulye ve kilosu 50 liraya satılan havuç. Bu ürünlerin önümüzdeki günlerde daha fazla üretilmesiyle birlikte düşecek, halkın yiyeceği seviyeye gelecek. Bunun yanı sıra Balıkesir bölgemizdeki üreticilerin ektiği sebzeler hala daha ürün vermedi. Şu anda sera ürünleri var. Tarla ürünleri de piyasa çıktı mı bu fiyatlar daha da düşecek.” dedi.