Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Corona virüsüyle ilgili Balıkesir’de her hangi bir vaka yaşanmadığını dile getirdi.

Sosyal medyada yer alan asılsız haberlerin toplumu tedirgin ettiğini belirten Yavuzyılmaz, “Yurtdışından gelen ve hastalık şüphesiyle teste aldığımız kişiler oldu ancak hiç biri pozitif çıkmadı. Sosyal medyada yer alan Balıkesir’de Corona virüsü görüldü haberleri doğru değil” dedi.

HİÇ BİRİ POZİTİF ÇIKMADI
Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, dünyada hızla yayılan ve Türkiye’yi de tehdit altına alan Corona virüsüyle Balıkesir’de hiçbir vakanın yaşanmadığını belirtti.  Bazı sosyal medya hesaplarında Balıkesir’de Corona virüsü görüldüğüne dair asılsız haberlerin yapıldığına dikkat çeken Yavuzyılmaz, “Yurtdışından gelen ve hastalık şüphesi bulunduğu için teste aldığımız kişiler oldu. Bu testlerin hiç biri pozitif çıkmadı. Ancak toplumumuzu tedirginliğe iten asılsız haberler paylaşılıyor. Aileler çocuklarını okula göndermiyor, dışarı çıkmıyorlar.

TEMİZLİĞE DİKKAT EDİLMELİ 
Resmi açıklama yapılmadığı müddetçe vatandaşlarımız bu haberlere itibar etmesin” Corona virüsünden korunma yöntemleriyle ilgili de bilgi veren Yavuzyılmaz, “Corona virüsü grip virüsü gibi bulaşıyor. Bundan korunmak için hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekiyor.  Selamlaşma ve tokalaşma gibi temaslardan uzak durulmalı. Toplu yerlerde bulunulmamalı”