Balıkesir’i TESK yönetiminde temsil etme başarısı gösteren BESOB Başkanı Fehmi Erdem, elde edilen başarıda şehrin tek yürek olmasının yattığını söyledi. Esnaf teşkilatlarının verdiği desteğin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da verdiği desteğe dikkat çeken Erdem, “Esnaflarımızın sorunlarını çözümüne katkı sunmanın yanı sıra özelde de Balıkesir her zaman her yerde öznemiz olacaktır. Kentin gelişimi ve temsili adına elimizden gelen her türlü katkıyı sağlayacağız” dedi.

Esnaf teşkilatlarının çatı kuruluşu olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu yönetimine seçilen ilk Balıkesirli isim olan Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, tarihi başarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa Balıkesir’in esnaf teşkilatlarının en üst kuruluşunda temsil edilme başarısı yakaladığını belirten BESOB Başkanı Fehmi Erdem, bu başarının Balıkesir’deki teşkilatların yerel yönetimlerin verdiği desteklerle yoğun bir çalışma sonucunda elde edildiğini belirtti. TESK seçim sürecinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan büyük destek aldıklarını kaydeden Erdem, “ Balıkesir’deki tüm teşkilatlarımız tek yürek tek ses olup TESK hedefi için çalıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, TESK Genel Başkanımıza bizlerin yönetiminde yer alması adına dileklerini ısrarla iletmesi Balıkesir’in ısrarını net şekilde ortaya koydu.

BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

TESK yönetiminde sergileyecekleri çalışmalarla birlikte esnaf ve sanatkârların sorun ve taleplerini birincil ağızdan yetkililerle paylaşacaklarını belirten BESOB Başkanı Fehmi Erdem, “ Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını oda başkanı düzeyinde yıllarca üst makamlara ilettik. Bugün Allah nasip etti ve TESK yönetimine seçilerek üst makamda bu görevi birincil ağızdan yapacağız. Balıkesir’de ilk kez şahsım düzeyinde TESK yönetiminde temsil ediliyor. Tüm oda başkanlarımızın desteğiyle, gece-gündüz çalıştık. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’e bizlerin konfederasyon yönetiminde yer alması için iki kez görüşme gerçekleştirdi. Ben kendisine teşekkür ediyorum.  Birlikte hareket etmenin sonucunda Balıkesir hak ettiği seviyeye geldi. Bu bir ilkti ama son olmayacak. Bundan sonra Balıkesir yukarıya çıkardığı bu çıtayı düşürmeyecek ve üst kuruluşlarda temsil edileceğine yürekten inanıyorum.  Esnaflarımızın sorunlarını çözümüne katkı sunmanın yanı sıra Balıkesir her zaman her yerde öznemiz olacaktır. Kentin gelişimi adına elimizden gelen her türlü katkıyı sağlayacağız” dedi.

Fotoğrafaltı: TESK yönetimine seçilen BESOB Başkanı Fehmi Erdem’e tebrik ziyaretleri devam ediyor. Balıkesir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri BESOB Başkanı Erdem’in TESK yönetimine girmesini tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi.