Siyasi kulislerde ismi milletvekilliği adaylığı için geçen İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 15 Ocak’ta yapılacak il kongresinde yeniden il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, Genel Merkezi’nin “Milletvekili adayı olmayı düşünen il başkanları kongrelerde çıkmasın” tavsiyesi üzerine 15 Ocak’taki il kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Özlem Ural, “ İYİ Parti Balıkesir İL Başkanlığı olarak ilçelerimizde kongrelerimizi demokrasiye yakışır biçimde tamamladık.  7 ilçemizde; Altıeylül, Bandırma, Edremit, Gönen, Bigadiç, Ayvalık, Kepsut birden çok aday ile kongrelerimizi büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirdik. 13 ilçemizde ilçe başkanlarımız tek aday olarak kongrelerini tamamladılar, görevi devralan teşkilat üyelerimize başarılar diliyor, bugüne kadar emek veren teşkilat üyelerimize de çok teşekkür ediyoruz. Görevde olduğumuz süre içerisinde ilçe başkanlılarımızla partimize 5 bin üye daha kazandırdık. İyi günde, kötü günde, ayrım yapmadan halkımızla yanında olduk. Genel Başkanımız Türkiye’de ilçe ilçe, il il gezerken bizlerde bu çalışmaları yapan bir il başkanı olarak pandemide, karda kışta, gece gündüz yollardaydık. Köylülerimiz, esnafımız, STK’larımızla buluşmak için yaklaşık 2.5 yıllık bir sürede 165 bin kilometre, dünyanın çevresini 4 kez dolaşabilecek bir mesafe kat ettik, sizleri dinledik. Bize pandemi de haliniz nicedir demeyenler seçimlerde oy istemeye gelmesin dediniz, biz ne vekil ne belediye başkanı göremedik dediniz, bizim derdimizin mücadelesini Ankara’da nasıl verecekler dediniz, biz iyiler siyasetin gerçek ihtiyacı sizlerin yanında belirleyeceğiz dedik.Balıkesir halkı  Genel Başkanımız Meral Akşener’in mücadelesine inanıyor ve O’nu gerçekten çok seviyor.

“5 VEKİL ÇIKARTACAĞIZ”

Balıkesir’de görevde olduğu süreçte yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Ural, “Bizler de partimizin ve kendimizi halkımıza anlatıyoruz ve tanıtıyoruz. Sevgimiz karşılıklı ve Türkiye’de oyunu en çok arttıran iller arasındayız, 5 vekil hedefliyoruz. Bu kararlılıkta çalışmalarımıza devam edeceğimizin sözünü de burada paylaşıyoruz. 2018 Genel Seçimlerini ilan ile Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e hayranlığım ve inancım beni İYİ Parti’ye getirdi. Yaklaşık 5 yıldır partimizde sırasıyla il başkan yardımcılığı, Altıeylül ilçe Başkanlığı ve İl Başkanı olarak grev yaptım. Genel Başkanımızın dediği gibi koltuklar değil ayakkabılar eskittik, bizim için mesafeler hiçbir zaman sorun olmadı. 15 Ocak 2023’te yapılacak il başkanlığı kongremizde aday olmayacağımı ve başrağımızı teslem edene kadar görevimin başında olacağımı kıymetli dava arkadaşlarıma saygıyla bildiririm. Genel Başkanımızın dediği gibi liyakatle eşitlenen, adaletle özgürleşen, üreterek kazanan, güvenle yaşayan, sevgiyle güçlenen Türkiye sözümüzdür. Bu yolda mazaret yok, bahane yok, darılmak yok, üzülmek yok, tehditler karşısında korkmak yok, engeller karşısında yılmak yok, durmadan çalışacağım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener liderliğinde İYİ Parti çatısı altında vatanıma olan borcumu ödemek için hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.