Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, gündemdeki konulara ilişkin basın açıklaması yaptı. Avlu Kongre Merkezi’nin önünde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları ve partili yöneticilerin yer aldığı açıklamada İl Başkanı Serkan Sarı, ilçe belediyeleri üzerinden partiye yöneltilen eleştirilere karşılık verdi.

CHP’li belediyeler üzerine sahte ve trol hesaplar üzerinden yapılan saldırıların altında anket sonuçlarında Millet İttifakı’nın önde olmasının yattığını kaydeden Sarı, “ Şu anda Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın 7 puan önünde yer alıyor. AKP’de bunu bildiğinden dolayı bize saldırıyor” dedi.

“BİR DEVLET MEMURUNUN CHP’NİN İÇ İŞLERİNE KARIŞAMAZ”

Ayvalık’ta ilçe başkanlığına alınacak hizmet binasının bir memur tarafından kamuoyuna yanlış aktarıldığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Ayvalık’ta ilçe başkanlığı binası alımıyla ilgili basına yansıyan bir haber var. Vecdi Yılmaz adlı bir devlet memuru partimizin iç meselelerini kamuoyuyla paylaştı. Kendisi devlet memuru olan bu şahıs, CHP ilçe başkanlığının alım-satım işiyle ilgili gerçek dışı tespit ve yorumlarıyla kamuoyunu yanılttı. Kendisini bu anlamda açıklama yapmaya DSİ Bölge Müdürü mü yoksa Valilik mi yönlendirdi? Eminim ki bu konuda DSİ Bölge Müdürümüz ve Sayın Valimiz de gereken soruşturmayı başlatacaklardır. Şahsın, haddini ve kastını aşan tespitlerini kamuoyunu yanıltır şekilde aktarmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Memurluktan istifa ederek siyasete girebilir.”

“KAPI KİLİTLEME OLAYI HER TOPLANTIDA OLUYOR”

Ayvalık’la ilgili belediye meclisinde bir imar kararıyla ilgili meclis üyelerinin baskı altına alınması için odaya kilitlendiğine yönelik iddialara da yanıt veren CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ Ayvalık’ta ilçe belediye meclis üyelerimiz üzerinden kamuoyuna yansıyan görüntüler oldu. İlçe belediye meclis üyelerimizin odaya kilitlendiği, baskıya maruz kaldığına yönelik ithamlar yapıldı. Ne yazık ki bu kamuoyuna yanlış aktarılan bir konudur. Bahse konu toplantının yapıldığı yer büyük bir holden oluşuyor. Resmi toplantılarımız vatandaşlar direkt toplantıya girmesin diye kapılar kilitlenerek yapılıyor. Kalabalık toplantılarımız o holde yapılıyor. Bu toplantılarda da ilçe başkanlığımızın onayı ve oluruyla kapılar kapanır. Geçtiğimiz günlerde konuyu araştırmak için bizim yaptığımız toplantıda bu kapı ilçe başkanlığımız tarafından kapanmıştır. Bu süregelen bir yöntemdir. Bir kişiye ya da konuya özel yapılmış bir şey değildir. Bahse konu yerde bir hata ya da usulsüz varsa bu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nindir. Burada plan tadilatı yapan, 1/5000’lik planları onaylayan büyükşehir belediyesidir. Bu planı onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır, 1/1000’lik planları yapan ilçe belediyesidir. Biz Büyükşehir Belediyesi’nden şeffaf bir belediyecilik bekliyoruz. ” dedi.

“HÜSEYİN SARI’NIN BELEDİYE BAŞKANLIĞI DEVAM EDİYOR”

CHP’li belediyeler arasında en çok gündeme gelen Erdek Belediyesi’ne yönelik suçlamalara da karşılık veren İl Başkanı Serkan Sarı, “ Erdek Belediyesi üzerinden tartışma yaratılarak CHP’ye saldırılıyor. 49 bankamatik memuru var diye saldırı yapıldı. Bununla ilgili belediyemizin yapmış olduğu ve İçişleri Bakanlığına sunduğu açıklamalar buradadır. Bu konuyla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış değildir.  İsmi geçen çalışanlarımız belediyenin farklı birimlerinde görev yapıyor ancak kasıtlı olarak yapılmıştır. Erdek ile ilgili bir başka konu ise Belediye Başkanımız Hüseyin Sarı’nın üzerinden algı yapılmaktadır. Hüseyin Sarı’nın belediye başkanlığı devam etmektedir ve mazbatası halen elindedir. Kamudan maaşının 2/3 oranında maaş almaktadır ve sosyal hakları da devam etmektedir. Mahkemesiyle ilgili itiraz süreci devam ettiğinden dolayı şu anda belediye başkanlığı vasfı üzerinde bulunmaktadır. Mahkemelerden dolayı açığa alınmıştır. Belediye başkanlığı bitmiş değildir. Vekaleten Hasan Yapakçı başkanım göreve vekalet etmektedir. Bunu da bilmelerine rağmen hesap vermekten kaçmak adına bu yanıltıcı bilgi vermektedirler” dedi.

ARSLAN’IN MAAŞI 14 BİN LİRA

Sahte hesaplar üzerinden ortaya atılan bir yanlışın da Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın maaşıyla ilgili olduğunu söyleyen Sarı, “Belediye Başkanı Hasan Arslan net 14 bin lira net maaş verilmektedir. Bu konuyla ilgili Sayıştay’ın denetimleri yapılmış bir sorun bulunmamıştır. Bunların hiç biri doğru değildir. Sahte hesaplar üzerinde kendilerini büyük görenler bulundukları koltukların altında kalacaklardır. Başkan yardımcılarının odasıyla ilgili fahiş bir ödeme yapıldıysa bunu yapan Büyükşehir Belediyesi’nin ta kendisidir. İlçe belediyesine yönelik borçlara yönelik yapılmış bir tadilattır. Eğer böyle fahiş ödeme varsa ilçe belediyemiz zarara uğratılmıştır” dedi.

7 PUAN ÖNDEYİZ

Millet İttifakı’nın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili anketlerde önde olmasından dolayı sahte hesaplar üzerinden hedef alındığını belirten Sarı, “Şu anda Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’nın 7 puan önünde yer alıyor. AKP’de bunu bildiğinden dolayı bize saldırıyor” dedi.