Balıkesir’de ocak ayında başlayan esnaf odaları seçimlerinde sona gelindi. İl genelinde 85 odanın 76’sının genel kurulları gerçekleşirken bu seçimlerde 11’nin başkanları değişti. 31 Mart’ta Erdek Esnaf Odası seçimiyle sona erecek seçim takviminin ardından mayıs ayında BESOB’un yapılacak.

11 ODANIN

BAŞKANI DEĞİŞTİ

Balıkesir’de esnaf ve sanatkâr camiasının dört yılda bir gerçekleşen seçim heyecanında sona yaklaşıldı. Ocak ayında başlayan seçim sürecinde Balıkesir il genelindeki 85 odanın 76’sının genel kurulu gerçekleşirken, 31 Mart tarihine kadar dokuz odanın üyeleri yeni yönetimlerini seçmek için sandık başına gidecek. Bu zamana kadar sona eren 76 odanın seçimlerinde 11’nin başkanı değişirken mayıs ayında BESOB seçimi yapılacak.

ERDEM YENİDEN ADAY OLACAK

Merkezde 23 Mart’ta Ayakkabıcılar Odası, 25 Mart’ta Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârları Odası genel kurullarıyla seçim süreci sona erecek. Balıkesir’deki son genel kurul 31 Mart’ta Erdek Esnaf Odası seçimleriyle noktalanacak.  Erdek’teki seçimin ardından Balıkesir Esnaf ve Sanatları Birliği (BESOB) Genel Kurulu için arada bir ay zaman bırakılacak.  Mayıs ayında BESOB yönetimi için yapılacak seçimde mevcut BESOB Başkanı Fehmi Erdem’in yeniden aday olacağı öğrenildi.