Balıkesir’in tanınmış doktorlarından Şehir Hastanesi eski Başhekimi Op. Dr. Nazmi Başaran, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Balıkesir milletvekili aday adaylığını açıkladı.
Balıkesir’de Op. Dr. Nazmi Başaran, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde MHP’den aday adayı olduğunu MHP Balıkesir İl Binası’nda düzenlediği basın açıklamasıyla duyurdu.

MHP Balıkesir İl Başkanlığı binasında düzenlediği milletvekili aday adaylığı açıklamasında büyük bir kalabalığa seslenen Nazmi Başaran,  ” Aziz milletime 34 sene hekim ve yönetici olarak hizmet etme şerefini yaşadım. Hiçbir emeği karşılıksız bırakmayan yüce rabbime şükürler olsun ki geçmişte yaptıklarım sayesinde bugün size kendimi uzun uzun anlatmak zorunda kalmıyorum. Kiminizi hekimlik yaparken tanıdım ve derdinize derman olmaya çalıştım, kiminiz başhekimlik yaparken kapımı rahatça çaldı ve çay içerken derdini anlattı, kiminizle liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin tensipleriyle aday olduğum Ayvalık Belediye başkanlığı çalışmalarında tanıştık. Bugün karşınıza sizin Ankara’daki temsilciniz olma sözü ile beraber Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili aday adayı olarak çıkıyorum. Dedi.

14 MAYIS SEÇİMLERİ SADECE BİR SEÇİM DEĞİLDİR

2023 seçimlerinde halkın karşısına gelen sandıkla Cumhur İttifakı sayesinde elde edilen kazanımların korunup koruyamayacağının kararı verilecektir. 15 Mayıs sabahı ya bir eşiği atlamış ve büyük Türkiye’ye adım atmış olarak ya da ülkemizin geleceğinin sorgulanacağı karanlık bir sabaha uyanacağız. Necip Türk milletinin yaş tahtaya basmayacağına olan tüm inancımızla beraber emperyalist devletlerin ve uluslararası yapıların uzantılarının ne kadar kararlı çalıştığını müşahede ederek bu hayâsızca akını durdurmak adına vücudumuzu siper etmekten geri durmayacağız. İnsan bir duyusunu kaybederse başka duyusunu güçlendirmesine benzer biçimde sahada dayak yiyen PKK gözünü artık sadece mecliste yer almaya değil en kritik bakanlıkları elde etmeye dikmiş durumda.  Sevgili Balıkesirliler, Balıkesir’in yiğit evlatları size soruyorum beraber bu hayâsızca akını durdurmayacak mıyız? DEDİ.

BALIKESİR’İN DERTLERİNE DERMAN OLACAĞIM

Sevgili hemşerim sizi mecliste temsil ederken vatanına, bayrağına, toprağına sahip çıkan bir vekil olmanın yanında Balıkesir’i ve Balıkesirliyi bir an bile unutmayan bir nefer de olacağım. Balıkesir’le ilgili hayali olan vatandaşımızın, Ayşe teyzemizin, Hilmi amcamızın, iş bulmakta sıkıntı yaşayan gençlerimizin ve toplumda kendine alan açmakta zorlanan engelli vatandaşlarımızın sesi olacağım. Memleketinin zeytiniyle ve zeytinyağıyla övünen neden bu alanda uluslararası marka çıkaramıyoruz diyen Balıkesirlinin projelerinin takipçisi olacağım, bürokraside problem yaşayan girişimcimizin eli kulağı olup Balıkesir’de istihdamın artması için her imkânı zorlayacağım, bor madeninin katma değerini, “cevherden mücevhere” anlayışıyla 300 kat artıran bor karbür tesisi gibi tesislerin ilimize kazandırılması için mücadele edeceğim. Sokakta vatandaşımız iş konusunda sıkıntılarını dile getirdiğinde ona sırtını dönmeyecek ve ülkemizin gelişmesinden Balıkesir’imizin de payını alması için bu kentin sevdalısı olarak elimden gelenin fazlasını yapacağım. 2023’de girdiğimiz Türkiye Yüzyılı’nın getireceği yenilik ve imkanlardan Balıkesir’imizin de en iyi şekilde faydalanması için, Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir’in en az komşuları kadar sanayi kenti hüviyetine bürünmesi için, hem Marmara hem de Ege denizine kıyısı olan kentimizin turizm imkanlarının çoğalması için, Balıkesir’in gastronomide hak ettiği yeri alması için tüm imkanları seferber edeceğim. Değerli hemşerim Balıkesir mandıralarıyla, hem etiyle hem sütüyle, kuzusuyla, 50 çeşit peyniriyle, zeytinyağıyla marka şehir olmayı sonuna kadar hak etmektedir. Şehrimizin hak ettiği değeri görmesi için tüm çalışmaları yapacağız