Balıkesir’de görev yaptığı dönemde sigorta şirketini dolandırmak başta olmak üzere birçok skandallarla gündeme gelen eski Mardin Valisi ve Kayyum Belediye Başkanı Mustafa Yaman’la ilgili yeni yolsuzluk ve usulsüzlükler ortaya çıkıyor. Mustafa Yaman’ın Mardin Büyükşehir Belediyesi Kayyum Belediye Başkanlığı döneminde belediyenin iştiraki MARSU’nun 620 milyon lira borca altına soktuğu ortaya çıktı. İncelemeler kapsamında 17 kişi gözaltına alındı.

MARSU’DA 620 MİLYON LİRA BORÇ

Ankara’daki hasarlı evini sigortalatıp sonrasında şirketten para alarak ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu işleyen eski Vali Mustafa Yaman, devletin imkanlarını şahsi işlerine kullanması ve siyasetçilere yönelik kumpaslarla Balıkesir’de kötü izler bırakmıştı. Son görev yeri Mardin’de de Valilik ve kayyum Belediye Başkanlığı döneminde de skandallarla gündeme gelen Mustafa Yaman’ın her geçen gün yeni yolsuzluk ve usulsüzleri ortaya çıkıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos 2019’da Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan eski Vali Mustafa Yaman’ın merkeze çekilmesinin ardından yapılan müfettiş incelemelerinde belediyenin iştiraki olan Marsu’nun 620 milyon lira borca sokulduğu belirlendi.

17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde Mustafa Yaman dönemine ait yapılan müfettiş incelemesi kapsamında birçok üst düzey yönetici rüşvet, yolsuzluk, usulsüzlük, kayırma, ihaleye fesat karıştırma ve benzeri gerekçelerle görevden alındı. Devam eden soruşturmalar kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Mardin Su ve Kanalizasyon(MARSU) önceki dönem Kayyum Mustafa Yaman dönemine ilişkin ihalelerde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında MARSU Genel Müdürü Eşraf Dağdelen, eski MARSU Genel Müdür Yardımcısı Sadullah Turgut ve Abone Daire Başkanı Nurettin Çetin’in de yer aldığı 17 kişi gözaltına alındı.