Balıkesir Celepler ve Besiciler Odası Başkan Adayı Mümtaz Akdeniz, seçimler öncesinde ekibiyle birlikte basın toplantısı düzenleyip, adaylığıyla ilgili bilgi verdi. Balıkesir’in hayvancılıkta çok önemli bir kent olmasına karşın etkisiz oda yönetimi yüzünden Balıkesir hayvancılığının seviye atlayamadığına dikkat çeken Mümtaz Akdeniz, “Hiçbir esnafımızı da dışlamadan, şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Yapacağımız projelerle birlikte Balıkesir hayvancılığını belli bir yerlere getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Balıkesir Celepler ve Besiciler Odası’nın 28 Şubat’ta gerçekleşeceği Genel Kurulu öncesinde Celep camiasının sevilen isimlerinden Mümtaz Akdeniz, ekibiyle birlikte adaylık açıklaması yaptı. Savran Kafe’de gerçekleşen toplantıya celepler büyük destek verirken Mümtaz Akdeniz, Balıkesir hayvancılığını daha iyi noktalara taşımak için aday olduğunu belirtti.  Neden aday olduğuyla ilgili açıklamada yapan Akdeniz,  “ 28 Şubat’ta odamızın seçimi vardır. Ben ve ekibim oda yönetimine talibiz. Allah’ın izniyle bu seçimi de kazanacağımızı ve esnaf arkadaşlarımızın her zaman bir yerlere getirebilmek için adayız. Kendi menfaatlerimiz adına değil Balıkesir’imiz kazansın, esnafımız kazansın diye çalışacağız. Bizim siyasi partilerle bir bağımız yok. Biz buraya istediğimiz hizmeti alamadığımız için aday olduk.  Takdir arkadaşlarımızın, esnafımızın. Eğer seçilirsek hiçbir esnafımızı yarı yolda bırakmayacağız. Elimizden geldiği şekilde mücadelemizi kendi dinamiklerimiz doğrultuda odaya talip olduk.  Kavgayla, dövüşle de işimiz yok. Saygı-sevgi içerisinde demokratik bir seçim olsun diye elimizden geleni yapacağız. Hiçbir esnafımızı da dışlamadan, şeffaf bir şekilde yöneteceğiz.  Yapacağımız projelerle birlikte Balıkesir hayvancılığını belli bir yerlere getirmeyi planlıyoruz.  Mezbahalarıyla, hayvan pazarlarıyla, esnafıyla biz bu bölgemizde öne çıkmamız lazım. Besicilerimizin yanında olmak için birlik-beraberlik olması lazım. Dünya pandemiden çıktı ve herkes mağdur şekilde. Biz elimizden geldiğince besiciler ve esnafımızın yanında olacağız” dedi.

“BALIKESİR’E DIŞARAN

PARA GETİRMELİYİZ”

Balıkesir Celep ve Besiciler Odası’nın finansal açıdan güçlendirmeyi planladıklarını vurgulayan Başkan Adayı Mümtaz Akdeniz, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti. Balıkesir’de kurulan hayvan pazarının günlerini arttırıp dışarıdan esnaf ve celep çekeceklerini dile getiren Akdeniz,” Odamızın maddi yönden gelir kaynaklarına ağırlık vereceğiz. Bununla ilgili kamu kuruluşlarıyla işbirliği yapacağız. Odamızın güçlenmesi için gelir kaynaklarını güçlendireceğiz. Yerel yönetimlerle, kamu kuruluşlarıyla işbirliği yapacağız. Hayvan pazarı günlerini arttırmayı düşünüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanını geziyoruz. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde haftanın 4-5 günü hayvan pazarlarını kuruluyor. Bizim şehrimiz de hayvancılık şehri ve potansiyelimizi ortaya koymalıyız. Bizim Balıkesir pazarına para getirmemiz lazım. Yakın il ve ilçelerden kişileri buraya getirmemiz lazım. Buradaki yönetimden dolayı kimse buraya gelmiyor. Dışarıdan esnaf, celepler gelirse bizim pazarımıza para girer. Biz insanları buraya getireceğiz, taşıyacağız. Biz kazanacağız, odamız kazanacak, Balıkesir kazanacak. Bizim hizmetlerimizle birlikte esnaflarımız odamıza katılım gösterecek. Bizim kenetlenmemiz lazım. Biz her kesimle barışığız. Kimseyle küskünlüğümüz, dargınlığımız yok. Celepler olarak efelikle değil efendilikle bir yerlere geleceğiz” dedi.