Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, 2004 yılından bu yana sürdürdüğü görevinden emekli oldu. 2012 yılında dönemin valisi tarafından görevden alınan ve 2013 yılında mahkeme kararıyla il müdürlüğüne geri dönen Çaltı, 9 vali eskittiği 15 yıllık görev süresinde Balıkesir kültür ve turizmde potansiyelini yansıtamazken çevre illerin çok gerisinde kaldı.

9 VALİ ESKİTTİ

Balıkesir’de kültür ve turizmde bir devir sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak 2004 yılında göreve başlayan 2012 yılında dönemin valisi tarafından kızağı çekilmesine karşın 2013 yılında mahkeme kararıyla görevine geri dönen Mustafa Çaltı, 9 vali eskittiği 15 yıllık il müdürlüğü kariyeri emeklilikle son buldu. Balıkesir’in kültür ve turizm alanında çevre illerin geride kalmasının başlıca sebebi olan, görev yaptığı dönemde ne suya ne sabuna dokunan Mustafa Çaltı, Balıkesir’de ağır ve üretken olmayan bürokrasi geleneğinin son temsilcisiydi.

HAFIZALARA KAZINAN ÇALIŞMASI YOK

Balıkesir’de en uzun süre il müdürlüğü yapan isim olmasına karşın hafızalarda yer alan bir eser bırakmadan emekliliğe ayrılan Mustafa Çaltı’nın 15 yıllık kariyerinde Balıkesir’in sahil, doğa, kültür, gastronomi gibi birçok turizm zenginliği yeterli tanıtım yapılamadığı için hak ettiği değeri görmedi. Mustafa Çaltı döneminde Balıkesir’in turizm zenginliklerinin yarısına bile sahip olmayan çevre iller başarılı çalışmalarıyla Balıkesir’i geride bıraktı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde, Mustafa Çaltı’nın emekliliğiyle 15 yıllık fetret devri sona ererken önümüzdeki günlerde yapılacak atamayla Balıkesir turizminin üzerindeki ölü toprağı atması bekleniyor.