Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MECLİSLERDE 19 CHP 12 AK PARTİ

Balıkesir’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonucunda Altıeylül ve Karesi’deki belediye meclis dağılımı da belli oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Altıeylül ve Karesi belediyelerini alarak 74 yıl aradan sonra merkezde belediye yönetecek CHP, her iki ilçede de kontenjan adaylarla birlikte 19 belediye meclis üyesi gönderip meclis üstünlüğü eline aldı. AK Parti, Altıeylül ve Karesi’de 12 meclis üyesi kazandı. Ayrıca Altıeylül ve Karesi’de CHP 4, AK Parti 2 üyeyle Büyükşehir’de temsil edilecek.

Balıkesir’de 31 Mart Mahalli

Balıkesir’de 31 Mart yerel seçimi sonrasında Altıeylül ve Karesi’de belediye meclisine giren isimlerde belli oldu.  Büyükşehir, Altıeylül ve Karesi’de belediye başkanlıklarını kazanarak 74 yıl sonra merkezde belediye kazanma başarısı gösteren CHP, merkez belediyelerinde 19 üyeyle meclis çoğunluğunu sağlarken büyükşehir belediye meclisine de 6 kontenjandan 4’nü gönderdi.

 

İŞTE ALTIEYLÜL KARESİ

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

 

CHP Altıeylül’de Belediye Başkanlığını kazanan Hakan Şehirli’nin kontenjanından Fatih Barlin, Mustafa Kemal Mutluer, Sinan Uyar’ın yanı sıra meclis aday listesinden; Ferit Gündoğdu, Bürhanettin Ağabeyoğlu, Burcu Özer, Çağdaş Yılmaz, Musa Tonga, Emre Sandıkçı, Mehmet Derdiman, Zeynep Ekinci, İsmail Baha Torun, Taylan Benli, Tuğçe Türker, Tufan Kaplan, Osman Budak, Ayhan Öztürk, Doğaç Arabacı, Hasan Paşa Decedeli Altıeylül Belediye Meclisi’ne girdi. AK Parti’den Altıeylül Belediye Meclis üyeleri; Mehmet Birol Şahin, Muhammed Zahid Bayram, Fatih Mete Ezginer, Nadir Atlı, Yasemin Akkol, Kemal Aydın, Rafet Can, Saadettin Altın, Ufuk Kuvetli, Fatih Zeybek, Arif Sezer, Ömer Marmaralı.

 

 

İŞTE KARESİ’NİN BELEDİYE

MECLİS ÜYELERİ

 

CHP Karesi kontenjandan Kemal Aydemir, Mehmet Tekin ve Hasan Mesci yanı sıra Volkan Altınöz, Aslıhan Biçki, Sevinç Baykan Özden, Kasım Ateş, Ahmet Berk Özerk, Tuncay Irmak, Oğuz Savaş, Veysel Çağlar, Cenk Özgür Akgün, Ayşe Pınar Yahşi, Mertcan Çakıcı, Hüseyin Enez, Öznur Alaca Yorulmaz, Hasan Kemal Halulu, Recep Ceylangöz, Nail Karabacakoğlu belediye meclisine girmeye hak kazandı. AK Parti Karesi Belediye Meclisi Yasin Sağay, Meral Cengiz, Nevzat Güneş, Rifat Köybaşıoğlu, Muhiddin Diker, Erdinç Özkan, Ahmet Sakbaş, Mehmet Ay, Göktuğ Şeremetli, Bedri Kurtoğlu, Cenk Damla ve Nevin Küçük isimlerinden oluştu.

 

 

BÜYÜKŞEHİR’E CHP’DEN 4

AK PARTİ’DEN 2 ÜYE

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 6 üye gönderen Altıeylül ve Karesi’de 4 üye CHP’den 2 üye AK Parti’den olacak. CHP Altıeylül’de kontenjan adayı Fatih Barlin’in yanı sıra  Ferit Gündoğdu, Bürhanettin Ağabeyoğlu ve Burcu Özer, AK Parti’de Mehmet Birol Şahin ve Muhammed Zahid Bayram Büyükşehir Belediye Meclisi’ne girdi. Karesi’de ise CHP’den kontenjan adayı Kemal Aydemir, Volkan Altınöz, Aslıhan Biçki, Sevinç Baykan Özden, AK Parti’den ise Yasin Sağay ile Meral Cengiz partilerini Büyükşehir Belediye Meclisi’nde temsil edecek.