Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi; Balıkesir, İzmir, Aydın ve Manisa için bugün sabah saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve fırtına için uyarıda bulundu.
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, yapılan son değerlendirmelere göre sabahın erken saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kısa süreli fırtına şeklinde esecek rüzgarla birlikte öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıracağını duyurdu.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada ayrıca, “İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir’de Pazartesi sabah saatlerinden itibaren başlayacak olan güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtınanın iç kesimlerde saatte 60-80 kilometre hızla, kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli fırtınanın saatte 80-100 kilometre hızla esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri de yer aldı. İHA