Kurban Bayramı için geri sayıma geçilirken en çok merak edilen konuların başında kurbanlık fiyatları oldu. Kurbanlık hayvanını günler öncesinden almak isteyenler yüksek fiyatlarla karşılaşınca evdeki hesap çarşıya uymadı. Kasapta karkas et 100 lira civarından kesilirken, et fiyatları Ramazan ayından bu yana yüzde 40 artış gösterdi. Kıyma kilosu 140-150 liradan satışa sunuldu.

Kurban Bayramı’na günler kala et fiyatlarındaki artış kurbanlık almak isteyenleri kara kara düşündürüyor.  Kasaplarda karkas et kesimi 100 lirayı bulmasıyla birlikte kurbanlık hayvan fiyatlarında da artış yaşandı. Ramazan ayından bu yana geçen sürede ette yüzde 40 civarında zam gelmesi günler öncesinden kurbanlık hayvan almayı isteyenlerin planını bozdu. Piyasadaki fiyatların yüksekliğinden dolayı kurbanlık hayvan satışlarında durgunluk yaşanırken kasaplar fiyatların kurban bayramına kadar artışın yaşanmayacağını belirtti.

1 KG KIYMA 140 LİRA

Öte yandan Ramazan ayında kilosu 100 liraya satılan kıyma, bugün itibariyle kasaplarda 140-150 lira arasında alıcı buluyor. Fiyatların artmasından dolayı et ürünleri satışında bir durgunluğun yaşandığını belirten kasaplar, “ Önceden bir kilo kıyma ya da et alan müşterilerimiz alım sıklığını ve gramajları düşürdü. Beklentimiz et fiyatlarına kurban bayramına kadar zam gelmemesidir. Vatandaşlarımızda bu fiyatlar üzerinden kurbanlık hayvanlarını alabilirler” dedi. Kasaplardaki et fiyatları da şöyle: “Kıyma 140 lira, Dana rosto 150 lira, Dana antrikot 175 lira, Dana bonfile 185 lira, Dana biftek 165 lira, Kuzu but 135 lira, Kuzu kol 135 lira, Kuzu gerdan 125 lira, Kuzu pirzola 185 lira, Kuzu kuşbaşı 165 lira,