Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi” (BİGEP) kapsamında pandemi döneminde öğretmenlerde proje farkındalığı yaratmak amacıyla düzenlediği 2’nci çevrimiçi etwinning çalıştayı tamamlandı.

Çalıştay kapsamında oluşturulan 48 atölyede sanattan bilime, matematikten İngilizceye kadar bir çok alanda öğretmenlere proje geliştirmeleri konusunda eğitimler verildi.

Bu projelerden biride Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmeni eğitmen Nihal Eroğlu’nun toplam 10 öğretmene verdiği eğitim sonucu oluşan Küçük Sanatçıların Sanat Yolculuğu projesi.

Proje kapsamında çocuklara sanatçı kavramını öğretmek, sanat dalları hakkında farkındalık yaratmak ve kendi ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlamak hedeflenmekte.

Söz konusu projede yer alan Gökköy İlkokulu öğretmeni Ceyda Toprak, Güre Atatürk İlkokulu öğretmeni Alev Taşcı, Dursunbey Göbül İlkokulu öğretmeni Aylin Özaçık, Kabaklı İlkokulu öğretmeni Burcu Kılıç Ören, Altınoluk Zehra Baysal Anaokulu öğretmeni Cansu Tuncer, Gönen Erdal Tanrıöver Anaokulu öğretmeni Derya Orhan, Aslıhantepecik İlkokulu öğretmeni Özlem Aslan, Ayvalık Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu öğretmeni Özlem Darcan, Ayvalık Atatürk İlkokulu öğretmeni Sevilay Tuç ve Köylüköy İlkokulu öğretmeni Sibel Dinç öğrencilere sanat sanatçıyı sevdirmek için öğrencilerle birlikte her ay farklı bir etkinlik yapacaklar. İlk yapılan etkinlikte öğrencilere bütün sanat dalları tanıtıldı.