Başkan Kadir Dağlı, Anonim Şirket projesinin, Balıkesirspor camiasında rahatça tartışılması ve ortak bir
mutabakata varılabilmesi için, rafa kaldırıldığını açıkladı.

Kadir Dağlı: Anonim Şirket gündemimizde değil

KONGREDE A.Ş. YOK

Başkan Kadir Dağlı, Anonim Şirket projesinin, Balıkesirspor camiasında rahatça tartışılması ve ortak bir mutabakata varılabilmesi için, rafa kaldırıldığını açıkladı

“Modern futbolun bir gerçeği olan A.Ş. projesinin, camiamız tarafından özümsenmesi önemli. Böyle radikal kararlar aceleye getirilmemeli. Sonuçta amacımız Balıkesirspor’u mali darboğazdan kurtarmak”

Balıkesirspor’un yarın gerçekleşecek kongresi öncesi flaş gelişmeler yaşanıyor. Bir süredir kamuoyunda tartışılan Balıkesirspor’un A.Ş.’ye dönüştürülmesi projesi, kongrede gündeme alınmayacak. Balıkesirspor’un resmi web sitesinden yapılan açıklamada, 54 yıllık Balıkesirspor’la ilgili bu tip radikal kararların aceleye getirilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

Belli kesimlerin, modern futbolun bir gerçeği olan şirketleşme konusunu ajite ederek sanki Balıkesirspor’un aleyhine bir iş yapılıyormuş gibi algı oluşturma çabası içinde olduğunun belirtildiği açıklamada, “Camiamızın bu konuyu özümsemesi ve ortak bir mutabakata varılması son derece önemlidir. Tüm bu gelişmeler ışığında A.Ş. projesinin bu kongrede gündemimizde olmadığını tüm camiamızla paylaşıyoruz” denildi.

Balıkesirspor Başkanı Kadir Dağlı, kongreye saatler kala yaptığı açıklamayla gündeme getirdikleri şirketleşme konusunu askıya aldıklarını açıkladı. Konunun belli bir kesim tarafından farklı noktalara çekildiğini belirten Dağlı, “ Zor günler yaşayan Balıkesirspor camiası için kritik bir kongre sürecinden geçmekteyiz. Bu süreçte kulübümüzün Anonim Şirket’e dönüştürülmesi projesi gündeme gelmiş, şehrin tüm dinamikleri, modern futbolun bir gerçeği olan A.Ş. projesini tartışmaya davet edilmiştir.  Fakat konu belli kesimler tarafından ajite edilip, sanki Balıkesirspor’un aleyhine bir iş yapılmaya çalışılıyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.  Şüphesiz şehrin ortak değeri olan 54 yıllık şanlı kulübümüzle ilgili alınacak bu tip radikal kararlar aceleye getirilmemelidir. Camiamızın bu konuyu özümsemesi, şehrin tüm dinamiklerinin konuyu rahatça tartışması ve ortak bir mutabakata varılması son derece önemlidir. Sonuçta amaç büyük Balıkesirspor’u, içinde bulunduğu mali darboğazdan kurtarmak, hak ettiği mertebeye ulaştırmaktır. Tüm bu gelişmeler ışığında Anonim Şirket projesinin bu kongrede gündemimizde olmadığını tüm camiamızla paylaşıyoruz. Tüm delegelerimizi, bir demokrasi bayramı gibi geçeceğini düşündüğümüz kongremize davet ediyor, adaylara başarılar diliyoruz” dedi.