Cumhuriyet Halk Partisi’nde 16 Şubat’taki il kongresi öncesinde belediye başkanları ve ilçelerin safları belli oldu. CHP İl Başkanı Serkan Sarı’ya muhalefet olduğu bilinen Ayvalık, Karesi, Burhaniye, Havran, Bandırma, Kepsut, Dursunbey, Sındırgı ilçe başkanları İl Başkan Adayı Ender Biçki’nin adaylık açıklamasında tam kadro bulundu. Bir gün önce de Sarı’nın açıklamasına katılan belediye ve ilçe başkanları Ender Biçki’nin toplantısına katılmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde il başkanlığı yarışının önemli isimlerinden Ender Biçki, 16 Şubat’taki kongre öncesinde düzenlediği basın toplantısıyla il başkan adaylığını açıkladı. CHP İl Başkanı Serkan Sarı’ya muhalif olan belediye başkan ve ilçe başkanlarının tam kadro destek verdiği Biçki, seçilmesi durumunda 10 maddelik yapılacak listesini partililerle paylaştı.  Biçki’nin basın açıklamasına; Gömeç Belediye Başkanı İrem Himam, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Havran İlçe Başkanı Naci Savaş, Burhaniye İlçe Başkanı Aylin Yıldırım, Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, Savaştepe İlçe Başkanı Umut Dinç, Sındırgı İlçe Başkanı Serkan Sak, Kepsut İlçe Başkanı Ozan Yörük, Dursunbey İlçe Yönetimi  katılarak destek verdi. Biçki’nin toplantısına katılan Gömeç Belediye Başkanı İrem Himam ve CHP Savaştepe İlçe Başkanı Umut Dinç, Serkan Sarı’nın da toplantısına katılmıştı.

HEDEF 2023

Hedefinin 2023 yılındaki yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’ye kazandırmak olduğunu dile getiren İl Başkan Adayı Ender Biçki,  “ Balıkesir’de yarım kalan bir iş var. 8 belediye başkanımız var ama büyükşehir belediyesini alamadık. Şimdi bu kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz 2023’te önce Türkiye’de iktidarı 2024 yılında da Balıkesir’de büyükşehir belediyesini alarak yerel iktidarı mutlaka yakalayacağız.  Siyaset bir iddia işidir, siyaset kararlılık işidir. Elbette il başkanı ve yönetiminin bugüne kadar yaptığı hizmetler vardır. Bu yapılan hizmetlerin takipçisi olacağız bunları devam ettireceğiz. Ancak 2024’te mutlaka büyükşehir belediyesini CHP’ye kazandırmanın yollarını mutlaka bulacağız. Çünkü şartlar, koşullar buna uygundur, bunu yapabilecek güçlü bir örgüt yapısıyla başarmamız mümkündür.

10 MADDELİK PROJE

Balıkesir’in 10 numaralı plakasına atıfta bulunarak 10 maddelik proje ortaya koyduklarını belirten CHP İl Başkan Adayı Ender Biçki, “ Birleştirici güç olacağız. CHP’nin güçlü örgüt yapısına ihtiyaç var. Örgütün kararlara katılmasını sağlayacak mekanizmaları oluşturmamız gerekiyor. CHP il başkanlığı mobil uygulamasını hazırlayarak akıllı cep telefonu olan tüm üyelerin bu uygulamayı indirmesiyle hem il başkanlığının hem de ilçe başkanlıklarının çalışmalarını takip edecek. Buraya koyacağımız anket sistemiyle çok önemli kararlarda üyelerimizin katılımı sağlanacaktır. Partimize emek vermiş il, ilçe başkanlıkları yapmış ve milletvekili adayı olmuş arkadaşlarımızın içinde olacağı bir emek grubu oluşturacağız. Onların görüşlerinden, fikirlerinden faydalanacağız ve önemli kararlarda onların görüşlerini alacağız. İl yönetim kurulu toplantılarımızın ilk bir saatini tüm üyelerimize açık hale getireceğiz. Üyelerimizi çalışan, üreten hale getireceğiz” dedi.  

MERKEZ VE KIRSAL İLÇELERE AĞIRLIK VERECEĞİZ

İl başkanı seçilmesi durumunda merkez ve kırsal ilçelere ağırlık vereceklerini dile getiren CHP İl Başkan Adayı Ender Biçki, “Merkez ilçeler pilot bölgeler olmak üzere mahalle temsilcilikleri açacağız. Balıkesir’de büyükşehir belediyesi almak için iki merkez ilçe olmazsa olmazımızdır. Merkezdeki talihsizliği ve sağ partilerin egemenliğini yıkacağız. Siyaset dijital alanda daha aktif hale getirmek için kullanıcı hedef kitle odaklı siyaset yapacağız. Parti içi bizim olmazsa olmazımızdır. Parti içi eğitim seçim zamanı sandık görevlilere yönelik olmaktan çıkartılacaktır. Meslek odaları ve STK’larla iletişim halinde olacağız. Kadın örgütleriyle işbirliği yapacağız ve onlarla geleceği planlayacağız. Gençler partimizin asıl gücüdür. Bende gençlik kollarından gelen bir kardeşiniz olarak bu konuyu önemsiyorum. Balıkesir’de 30 bin üniversite öğrencisi var. Üniversiteye yönelik örgütlenme çalışmalarımız olacak.  İlçe örgütlerimizin desteklenmesi konusunda kırsal ve merkez iki ilçeye öncelik vereceğiz. Kardeş ilçe projemizi yeniden hayata geçireceğiz. 8 belediyemizi kırsaldaki ilçelerle kardeş belediye olacak. Partide liyakati öne çıkarmak için istediğimiz şeylerden biri de ön seçim olacaktır.  Ne seçimi olursa olsun hep ön seçimi savunacağız ve Genel Merkeze ön seçim istediğimizi söyleyeceğiz” dedi.