CHP İl Başkan Adayı Ömür Boyuer ekibiyle birlikte basınının önüne çıktı. Kendisiyle ilgili eleştirilere karşılık veren Boyuer, yerel basında kaleme aldığı köşe yazılarının birileri tarafından Genel Merkeze gönderildiğini belirtti. CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın 15 ilçe başkanıyla birlikte yaptığı basın toplantısını da değerlendiren Boyuer, “ Popülist bir yaklaşım olarak görüyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkan Adayı Ömür Boyuer, 16 Şubat’ta gerçekleşecek olan il kongresi öncesinde kurmaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. İl başkanlığı yarışında centilmenlik dışı davranış ve tutumların sergilendiğini dile getiren Boyuer, kendisinin gazetede yazdığı köşe yazılarının Genel Merkez’e gönderildiğini ve delegeler üzerinde algı oluşturulduğunu kaydetti. İlçe kongrelerini geride bıraktıklarını ve il kongresi için geri sayıma geçildiğini belirten Boyuer, Balıkesir’de ortak aklı egemen kılmak için 7 aydır çalışmalar yürüttüklerini söyledi.  Kendisinin bir anlayışın sözcüsü olarak il başkanlığına aday olduğunu belirten Boyuer, “CHP’de parti içi demokrasinin hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ortak aklı hayata geçirebilmenin tek yolu her bir parti üyesini yönetim sürecine katabilmekten geçiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin üzerine düşen çok büyük sorumluluklar var. Biz kendi içimizde birlik-beraberlik ve dayanışma içerisinde çıkmamız gerekiyor. CHP tabanının bu şekilde düşündüğünü iyi biliyoruz” dedi.  

BOYUER: “KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYEN İKİ İSİMDEN BİRİYDİM”

Siyasi yaşantısına Cumhuriyet Halk Partisi’nde başladığını ve bu güne kadar partinin kendisine verdiği görevleri yerine getirdiğini ifade eden Ömür Boyuer, en zor günlerde dahi sorumluluk almaktan kaçınmadığını kaydetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığına seçildiği dönemde Balıkesir’den destek veren iki ilçe başkanından birinin de kendisi olduğunu vurgulayan Boyuer, “ Ben CHP’de siyasete başladım. 1999 yılında CHP Merkez İlçe Başkanı’ydım. 1999 yılında hem yerel hem genel seçimler birlikte yapıldı. 1999 yılında CHP’ye temsil edebilecek hiçbir arkadaşımız taşın altına elini sokmadığı için talep etmeme rağmen belediye başkan adayı görevi bana verdi. CHP’nin bana verdiği her görevi yerine getirdim. İlçe ve il yönetimlerinde yer aldım. Kurultay üyesi oldum. Milletvekili adayı oldum. Hiçbir dönem hiç kimseyi ötekileştirmedim.  Biz kendi içimizde birliği-beraberliği barışı sağlamadan sahada halkın karşısında başarıyı sağlamamız mümkün değil.Deniz Baykal’ın istifası sonrası Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçildiği dönemde, hem ilçe başkanı hem kurultay delegesiydim. O dönemin il başkanı İrfan Barış ilçe başkanlarını, belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerinden oluşan seçilmişleri bir araya getirdi. Bu konu tartışıldı. Tekrar Baykal’ın geri gelmesi, aday olması gündeme gelmişti. Bu teklife karşı çıkan iki ilçe başkanından biriyim. CHP çıkarı her şeyin önünde gelir. Fikrim sorulduğunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasını savundum ve bunu ifade ettim. Bunun canlı şahitleri var. Manyas İlçe Başkanı İsfendiyar Ülker’de benimle aynı fikirdeydi” dedi.  

“BİZANS OYUNLARIYLA BALIKESİR’İ ŞEKİLLENDİRMEYE ÇALIŞMAYIN”

Yerel basında köşe yazarlığı yaptığı dönemde kaleme aldığı yazılarla ilgili CHP Genel Merkezi’ne dosya taşındığını iddia eden İl Başkan Adayı Ömür Boyuer, o dönemde doğru bulmadığı parti politikalarını eleştirdiğini ve tespit yaptığı konularla ilgili düşüncelerinin bugünde arkasında olduğunu söyledi. Devrimciliğin en önemli kriterlerinin başında eleştiriye açık olmak ve özeleştiri verebilmekten geçtiğini belirten Boyuer, “ Devrimciysek hem eleştiri de yapacağız hem özeleştiri de vereceğiz. Yerel basında köşe yazıları yazdım. CHP’ye yapılan yanlışları dile getirdim ve her yerde söyledim. Bu devrimci olmanın ön koşuludur.  Bu CHP’ye, genel başkana karşı olduğum anlamına gelmez. Tespitlerimin hepsinin ardındayım. Üslubum sert olabilir, benzetmelerim abartılı olabilir, bu konuda özür dilemem gerekirse özür dilerim ancak tespitlerimin hepsinin ardındayım.  Biz ortak aklı hayata geçirelim mücadelesi verirken bazı siyaset mühendisleri benim o dönem yazdığım yazıları Genel Merkez düzeyine kadar taşımaya başladılar. Kimin nereye ne verdiğini ne konuştuğunu biliyoruz. Bazı ilçe kongrelerinde bundan da bahsettim. Gelsinler Atatürkçülüğümüzü tartışalım, gelsinler devrimciliğimizi tartışalım gelsinler liyakatimizi tartışalım. Bu Bizans oyunlarıyla Balıkesir’i şekillendirmeye kalkarlarsa bu partiye zarar veriyor. Bu siyaset mühendislerine çağrı yapıyorum, bu işi ötekileştirmeden ayrıştırmadan kavga zeminine çekmeden yapalım Hep birlikte yapalım. Biz göreve geldiğimizde de onlarla çalışacağız. Kimse Genel Başkanın adına da burada konuşmasın. CHP tapusu bu partinin üyelerine aittir. Kavgaysa kavga, biz kavgadan da kaçmayız. Ekibimiz çok iyi” şeklinde konuştu.

“DELEGEYE İŞ-AŞ VAADİYLE YÖNLENDİRMEK DOĞRU DEĞİL”

31 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarının mimarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden İl Başkan Adayı Ömür Boyuer,  31 Mart yerel seçimlerinde ittifakın başarılı olmasının baş aktörlerinden biri Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Hem ittifakın cephesinin genişletilmesi hem de adayların isabetli olması başarısı Kılıçdaroğlu’na aittir.  CHP Genel Merkezi Serkan Sarı’yı destekliyor söylentileri var. Genel Merkezin bu konuda bir tavrı yok. Genel Merkezin ilçe kongrelerine üst yönetimlerinde kimseyi göndermedi. Ancak burada bulunduğu konumun gücüyle iş-aş vaadinde bulunarak insanların oyunu yönlendirmeye çalışmak doğru değildir. Bu da sosyal demokrat bir anlayışa sığmaz. Ben gittiğim her yerde şunun sözünü veriyorum; eğer seçilirsem görev sürem boyunca il başkanlığından istifa edip milletvekili adayı olmayacağım” dedi.  

“KAÇ YILLIK PARTİLİYİM İLK DEFA BÖYLE BİR TOPLANTI GÖRDÜM”

CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın ilçe kongrelerinde seçilen ilçe başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısıyla ilgili de konuşan Boyuer, “ Basınla buluşma diye. Bende daha eski arkadaşlarımızda var ama ben ilk defa böyle bir uygulama görüyorum. Katılmayan ilçe başkanları da var. Belediye başkan adayları, milletvekili adayları tanıtılıyor da ben ilk defa ilçe başkanları tanıtım toplantısı gördüm. Belki 20 ilçe başkanı da orada olsaydı gövde gösterisi olabilirdi ama eksikler vardı. Popülist bir yaklaşım olarak görüyorum. Parti tabanına uzak bir ortam oldu. Buluşulacaksa bütün partililerle buluşulurdu” dedi.  

“YAZDIKLARIMIN ARKASINDAYIM”

Köşe yazarlığı yaptığı dönemde CHP’nin bazı tercih ve kararlarıyla ilgili kaleme aldığı yazılar üzerinden hedef alındığını belirten İl Başkan Adayı Ömür Boyuer, o dönemde yazdığı yazıların arkasına olduğunu söyledi. CHP Genel Merkezi’ne ulaştırılan yazılarla da ilgili bilgi veren Boyuer,  “ Genel Başkana neden şikayet ediliyor? Ömür Boyuer’i desteklerseniz genel başkanı karşınıza alırsınız diyorlar. Bazı yazıları var diyorlar. Siz o yazıları bırakın, siz kendinize böyle bir rol biçmeyin, o genel başkanla benim aramda bir sorun. Genel Başkanın da böyle bir derdi yok. Örnek vereyim; Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilmesini ben yazılarımda eleştirdim. Bu benim en doğal hakkım. Bu kararı parti tabanında hiç kimse benimsemedi. Şimdi o yazımı Genel Merkez’e taşıyanlar o dönem yazımdan dolayı beni kutluyorlardı.  O yazımın arkasındayım. Bu partide, parti meclis üyesi olmuş bir yerlere aday gösterilmiş ama o yıllarda Fethullah Gülen’i saygıyla anıyorum, O bir fenomen diyen şahsı eleştirmişim, yine eleştiririm. CHP’li değil bu partiye davetle geldim, CHP’ye geçince kızım sabaha kadar ağladı diyen şahsı eleştirmişim yine eleştiririm” dedi.