Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin il başkanlığının düzenlediği toplantı için geldiği Balıkesir’de basın açıklaması düzenledi.

Gündemdeki konuları değerlendiren Mustafa Destici, yerel seçimlerden, emeklilere yapılan zamma kadar birçok konuya değindi. Büyük Birlik Partisi olarak yerel seçimlere kendi amblemleriyle gireceklerini kaydeden Mustafa Destici İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir gibi büyük illerde Cumhur İttifakı’yla güç birliği yapabileceklerini belirtti. Destici, “Büyük Birlik Partisi olarak yerel seçimlerde kendi adımız ve amblemimizle girme konusunda hazırız. Cumhur İttifakı olarak belli illerde İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Eskişehir gibi illerde iş birliği söz konusu olduğunda elbette ki Büyük Birlik Partisi bunu kendi kurullarında değerlendirir, devletin ve milletin istikbali ve istiklali için bir karar verecektir. 2023 yılında yakalanan başarı önümüzdeki 2024 yılındaki yerel seçimlerde de Cumhur İttifakımız tarafından yakalanacak” dedi.  

“EMEKLİLER ZAMDAN MEMNUN DEĞİL”

Emeklilerin kök maaşına yapılan yüzde 25’lik zamdan emeklilerin memnun olmadığını ifade eden BBP Lideri Mustafa Destici, “Emeklilerimizin bir serzenişleri var. İşçilerimiz aldıkları maaş zamlarından, yan ödemelerden, ikramiyelerden gayet mutlular. Asgari ücrete de son yıllarda ciddi iyileştirmeler yapıldı. Memur çalışanlarımızın maaşlarında ciddi iyileştirmeler yapıldı ama maalesef emeklilerimizle ilgili memnun edecek düzeyde olmadı. Hakkaniyetli de olmadı. BBP olarak bu konudaki önerimiz yılbaşını beklemeden en kısa sürede emeklilerimiz için de yeni bir düzenleme yapılmasıdır. Emeklilerimizin bu haklı serzenişlerine cevap verilmeli, beklentileri karşılanmalıdır. Enflasyon artı yüzde 5 refah payı kök maaşlara göre hesaplandı. Burada kök maaşlara göre değil emeklinin aldığı fiili maaşın üzerine yapılmasını istiyoruz. Temmuz ayından önce 7 bin 500 lira alan bir emeklimizin kök maaşı 6 bin 500 lira ise gelen yüzde 25’lik zamla maaşı yine 7 bin 500 lira oldu. Biz maaşın 7 bin 500 lira kabul edilerek yüzde 25 zam verilmesini istiyoruz. Emeklilerimiz haklı olarak ben 30 sene çalıştım, kimisi 7 bin gün, kimisi 9 bin gün primi var. Ama bazı emeklimizin 3-5 ay geçmişte sigortalılığı olmuş, sonra saydırmış emekli olmuş. O da 7 bin 500 lira emekli maaşı alıyor diğeri de 7 bin 500 lira alıyor. Burada da bir adaletsizlik olduğu söylenebilir. Bu hususla ilgili yeni bir değerlendirme yapılmalı ve emeklilerimizin haklı talepleri karşılanmalıdır” dedi.

“ÜRETİCİNİN KULLANDIĞI  AKARYAKITTAN ÖTV ALINMASIN”

Akaryakıta yapılan zammın üreticileri sıkıntıya uğrattığını dile getiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Akaryakıtta ÖTV zamları oldu. Adı üzerinde özel tüketim vergisi. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz mazotu ürün ekerken kullanıyor, buğdayı ekerken kullanıyor. Hasat zamanı kullanıyor. Neden üreticilerimizin kullandığı mazottan özel tüketim vergisi alınıyor. Başta çiftçilerimiz olmak üzere üretimde bulunanlardan akaryakıt ve elektrikten ÖTV hatta KDV bile alınmamalıdır. Üretsin, satsın, kar etsin, karından vergi alınsın. Ama üretimde bulunandan özel tüketim vergisi alınmasını doğru bulmuyorum. Hazine ve Maliye Bakanı’ndan bu uygulamayı değiştirmesini bekliyoruz. Bunları düzenleyebilecek bilgi ve tecrübeye de sahip olduklarını düşünüyoruz” dedi.