Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası kapsamında bir takım etkinliklerin altına imza attı.

Kızılay’ın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetlerini öğrencilere ve gençlere aktarıldığı programlar kapsamında bu hafta içerisinde kurumun faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturuldu.  Kızılay Haftası kapsamında Vali Hasan Şıldak’ı ziyaret eden Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi Başkanı Mustafa Burak Kelemençe ve yönetim kurulu üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında korteje katılım gösterdi. Bir başka Kızılay Haftası etkinliğinde Havran’da mandalina hasadına yardım eden Kelemençe ve gönüllüler, topladıkları mandalinaları huzurevi sakinlerine ikram ederek gönülleri girmeyi başardı. Kızılay Balıkesir İl Merkezi bu hafta içerisinde okullarda toplanan gıda kolilerini ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak, Atköy Anaokulu’nda duvarını iyilik elleriyle boyamak ve oyuncak paylaşma gibi sosyal sorumluluk projelerini üstlendi. Etkinlikler Atköy Camiinde Cuma namazına müteakip pilav hayrıyla sona erdi.

KIZILAY KİMSESİZ VE MUHTAÇLARIN YANINDA

Kızılay Haftası Kutlamaları hakkında açıklamada bulunan Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi Başkanı Mustafa Burak Kelemençe, “Kızılay; 154 yıllık geçmişi olan, dil, din, ırk gözetmeksizin savaşta ve barışta, iyi günde, kötü günde şefkatli elini insanoğlunun üzerinde tutan, dayanışmayı, yardımlaşmayı, başkasının derdiyle dertlenmeyi ilke edinmiş en köklü insani yardım kuruluşudur. Dünyayı kuşatan bir iyilik hareketi olan Kızılay’ımızı anlatmak için Kızılay Haftası’nda da kimsesiz veya yardıma muhtaç ailelerimizin yanında olmaya, Kızılaycılık bilincinde bir nesil yetiştirmenin hedefiyle tohumlar atmaya devam ettik. Tüm dünyaya, Türkiye’nin insani yardıma ihtiyaç duyan hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmadığını göstermek, gönüllü ve iyilik sever bir nesil inşa edebilmek, sağlıklı yaşayan ve sağlıklı yaşlanan bir toplum düzeni oluşturabilmek, her zaman ve her yerde, her koşulda insan ıstırabını dindirmek adına çalışan Türk Kızılay olarak yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşabilmek ve saha çalışmalarımızda da destek olmak için tüm hemşehrilerimizi Kızılay’ın merhamet pınarına su taşımaya bekliyoruz” dedi.