Kocaeli’de düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi Marmara Yerel Yönetimler Çalıştayında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kazandığımız belediyelerde her şeyin ilkini ve güzelini yapmak bize nasip oldu. Kocaeli, Manisa, Balıkesir ve Denizli’yi de kazandığımız yerlere dahil edeceğiz” dedi.

CHP Yerel Yönetimler Marmara Çalıştayı, 14-15 Ekim tarihlerinde Kartepe Dedeman Otel’de gerçekleşti. Programa Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Kütahya’nın CHP il ve ilçe başkanları, milletvekilleri, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı. Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı çalıştayda 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler ele alındı.

BALIKESİR’İ KAZANDIĞIMIZ YERLERE EKLEYECEĞİZ
Emekliyi bütçeye yük olanlar olarak görüyorlar. Haklarını teslim etmiyorlar. O emekliler Türkiye’nin bugün bu noktaya gelmesinde emekleri olan kişilerdir. Kocaeli bir işçi kentidir. Her şeyin ilkini ve güzelini yapmak bize nasip oldu. Kocaeli, Manisa, Balıkesir ve Denizli’yi de kazandığımız yerlere dahil edeceğiz.

TÜRKİYE SIĞINMACI DEPOSUNA DÖNDÜ
Çalıştayda konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sığınmacı deposuna döndüğünü belirterek, “Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonrası sınırlarımız belirlendi. Yokluklar içinde olağanüstü çabalar harcandı. Bizim sınırlarımızda 100 yıl önce her türlü güvenlik önlemi alınırken bugün nasıl sınırlarımız yol geçen hanı oluyor. 100 yıl sonra alınan kararlar ve ortaya çıkan tabloyu görüyorsunuz. Koskoca Türkiye bir sığınmacı deposuna döndü. Sınır namustur sözünün gereğini yapıyor musunuz? Gereği yerine getirilmiyorsa o gereklerin yerine getirilmesi için çaba harcamamız gerekiyor. 2020 yılında Suriyelilere 40 milyar dolar para harcandığı söylendi. Bugün ise 3-5 milyar doları nasıl buluruz diye geziyoruz.

HANGİ YABANCI ASKERLER GELECEK?
Önümüzdeki hafta teskere konusu meclise gelecek. Teröre karşı mücadele için geliyor ama gerektiğinde yabancı askerlerin ülkeye davet edilmesi içinde var. Yabancı askerin bizim ülkemizde ne işi var? Sayın Erdoğan’a da Bahçeli’ye de sordum. Bu yabancı askerler kim? Hangi yabancı askerler ülkeye davet edeceksiniz. TBMM Başkanına da sordum. Bunların kim olduğunu sorgulamak lazım.