Erden Köybaşı’nın yeniden il başkanı seçildiği CHP 36. İl Kongresi’nin kazananı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP’de alevlenen ‘değişim’ ateşi kısa sürede söndü.

Türkiye’nin birçok ilinde yapılan kongrelerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteklediği kadrolar ilçe ve il yönetimleri kazanırken, Balıkesir’de de Kılıçdaroğlu’nu desteğini açık şekilde deklare eden Erden Köybaşı ve ekibi il yönetimini kazandı.

KÖYBAŞI: “DEĞİŞMENİN YÖNÜ İLERİ OLDUĞU KADAR GERİ DE OLABİLİR”

Kongrede seçim öncesi yaptığı konuşmada değişim konusunda tutumu net şekilde ifade eden CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “Değişim oldukça güzel bir sözcüktür. Değişme bir süreçtir. Değişmenin yönü ilerleme olduğu gibi gerileme de olabilir. CHP olarak Atatürk’ün devrim ve ilkelerinin ışığında ideolojimize bağlı kalıp kendimiz olarak projelerimizi anlatıp oy istemek gerektiğini tekrar yaşayarak gördük. Politikalarımızın merkezine ideolojiyi koymadan, evrensel sol /sosyal demokrat ilkelere dönmeden bir değişim yaratma imkânımız, hareket kabiliyetimiz ve kazanma şansımız olmadığını düşünüyoruz” dedi

“KURTARICI ROLÜNDEKİ POPÜLER KİŞİLİKLERLE HÜSRAN KAÇINILMAZDIR”

CHP kulislerinde ismi geçen genel başkan adaylarını da hedef alan Köybaşı, “Bunun için; biraz evvel bahsettiğim ideoloji ve evrensel sol ilkeleri kapsayan bir fikri ve stratejiyi değil de kurtarıcı rolünde popüler kişilikleri esas alan ve dillendirilen bir değişim talebinin, hüsranla sonuçlanması kaçınılmazdır. Değişimi sağlayacak olan kişiler değil fikirler ve uygulamalar olmalıdır. Yaşadığımız hatalardan ders alarak, üye yapımızda, örgüt yapımızda, söylemlerimizde, çalışma yöntemlerimizde, parti dışı yol arkadaşlıklarımızda değişim olmalıdır. Bunlar dışındaki tüm değişimler sen kalk ben oturayımdan öteye gitmeyeceği açıktır.”