Balıkesir’de Koronavirüsü salgını tedbirleri kapsamında ibarete kapatılan camiler bugün cemaatine kavuşacak. Virüs tehdidi nedeniyle haftalardır Cuma namazını kılamayan vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uyarak ibadetini gerçekleştirecek.

HASRET BİTİYOR

Koronavirüsü nedeniyle ibadete kapatılan camiler İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle Cuma namazıyla ibarete açılacak. Fiziki şartları uygun olan cami ve okul bahçelerinde kılınacak Cuma namazında sosyal mesafe ve maske zorunlu olacak.

Koronavirüsü salgını tedbirleri kapsamında ibarete kapatılan camiler, bugün kılınacak Cuma namazıyla cemaatine kavuşacak. İçişleri Bakanlığı’nın “Cami ve Mescitlerde İbaret Edilmesi” hakkında gönderdiği genelge sonrasında bazı camiler Cuma namazıyla ibadete açılacak.

Cuma namazı valilik ve kaymakamlıklarca belirlenen yeterli bahçesi/avlusu/açık alanı bulunan camilerde kılınacak. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte koordineli yürüttüğü çalışmayla camilerde sosyal mesafe ve hijyen çalışmaları yaptı. Tarihi Zağnos Paşa Camisi de Cuma namazı kılınacak camiler arasında yer aldı. Camilerde abdesthanelerin kapalı olacağı açıklanırken vatandaşların abdestlerini evlerinde almaları istendi.

Ayrıca cemaatin kendi seccadesini getirmeleri istendi. Hasta olanların namaza gelmemeleri istenirken, maske takılması ise zorunlu olacak. Ayrıca cemaatin namaz öncesi ve sonrası fiziksel temasta bulunmamaları istendi.

CUMA NAMAZI KILINACAK BAZI CAMİLER

Cuma namazına açık olan camiler ise şöyle: 1. Gündoğan Mahallesi’nde Yakup Mihriye Akdeniz İmam Hatip Lisesi, 2. Gündoğan Mahallesi’nde Mehmet Vehbi Bolak ve Teknik Anadolu Lisesi,  Hasan Basri Çantay Mahallesi Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu, Gümüşçeşme Mahallesi Sali Pazarı Kapalı Pazaryeri, Trenlik Bağlan Mevki Küba Cami ve Başbakan Cami civarı, Plevne Mahallesi General Kemal Ortaokulu Bahçesi, Bahçelievler Mahallesi İmam Birgivi Cami, Çarşamba Pazarı, Çarşamba Pazarı, Dinkçiler Mahallesi Hüdaverdi Cami, Gaziosman Paşa Mahallesi Arıklar Oğlu Cami, Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Organize Sanayi Haci İsmail-Güzide Uğur Cami, Sütlüce Mahallesi Sütlüce Yeni Cami, Yıldız Mahallesi Yıldız Cami, Kasaplar Mahallesi Anafartalar Caddesi, Hacı İlbey Mahallesi Sabiha Gökçen Anaokulu.