Balıkesir Karesi Ortaokulu’nun dahil olduğu, 2019 yılında kabul edilen ancak Covid-19 pandemisi sebebiyle hareketlilikleri gerçekleştirilemeyen Erasmus+ Okul Ortaklıkları KA229 projelerinin hareketlilikleri okul öğretmenlerinin Litvanya’da katıldıkları proje toplantısı ile yeniden başladı.

Projenin koordinatörlüğünü üstlenen Litvanyalı okulunun liderliğinde gerçekleşen toplantıda projenin katılımcı ülkeleri yeniden yüzyüze bir araya gelmenin sevincini yaşadılar. Birlikte Covid dönemini değerlendirdiler, proje aktivitelerinin yapılandırmasını gözden geçirdiler. Öğrencilerin de katılacağı toplantılar üzerine de konuşulan proje toplantısında bütün ülkeler mümkün olduğu takdirde öğrencileri de bir araya getirmenin projenin başarısını arttıracağını belirttiler. Ilk öğrencili toplantının Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlandı.

Proje toplantısına katılan Karesi Ortaokulu’nun öğretmenleri Litvanya kültürü ve gelenekleri hakkında da bilgi sahibi oldu. Okul müdür vekili Isa Yılmaz, “Okulumuzda yürütülen AB projelerini idare olarak destekliyoruz. Öğrencilerimizin farklı kültürleri tanımaları ve yaşama bakış açıklarının gelismesi bizler için çok önemli. Pandemi süreci ile ilgili bütün önlemleri alarak öğrencilerimizin de proje ortağı ülkelerdeki arkadaşlarıyla buluşmalarını istiyoruz” dedi. Okulun öğrencileri psikososyal yönden desteklemeyi hedefleyen ikinci AB projesinin toplantisi da Ekim ayında Portekizde gerçekleşecek.