Balıkesir ili Karesi, Altıeylül, Bandırma, Dursunbey, Erdek, Gönen, İvrindi, Manyas, Savaştepe, Sındırgı, Susurluk, Bigadiç, Edremit, Burhaniye ilçeleri Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği üretici bilgilendirme toplantılarını gerçekleştirdi.

5200 Sayılı Kanun çerçevesinde Balıkesir’de kurulu bulunan Balıkesir Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği ardı ardında Genel Kurullarını ve bir önemli toplantıyı gerçekleştirdi.  Genel Kurula Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcileri, Ankara Merkez Birlik Başkanı Abdullah Koç, çeşitli illerin Birlik Başkanları ve Yöneticileri ile Balıkesir İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri katıldı.  Genel Kurul Divan Başkanlığını Haydar Filiz yaptı.  Toplantının açılışında verilen bilgilerden; Balıkesir’de Kanatlı Hayvan Eti Üreticilerinin sayısının 700’ü aştığı, birlik konusunu teşkil eden kümes adedinin 1.400’e dayandığı ifade edildi.  Balıkesirli Kanatlı Eti Üreticileri; Balıkesir’in bir gıda şehri olduğunu ve bu gıda şehrinde işlenmiş ve paketlenmiş en büyük katma değeri yaratan gıda ürününün tavuk eti olduğunu ifade ettiler. Genel Kurul ve bilgilendirme toplantısında kanatlı hayvan eti üreticileri çeşitli problemlerini dile getirdiler.

ÜRETİCİMİZİN HAKKINI KORUDUK

Söz alarak konuşmalarını yapan üreticiler; başta girdi maliyetlerinde yaşanan aşırı yükseliş, entegre tesisler ile başta fiyat olmak üzere ortaya çıkan anlaşmazlıklar, 2017 yılında yürürlüğe giren Sözleşmeli Üretim Yönetmeliği’ne uyulmaması ve sözleşmelerinin üreticilere teslim edilmemesi ve çeşitli mevzuatsal eksiklikleri dile getirdiler, çözüm bulunmasını talep ettiler.  Genel Kurulda bir konuşma yapan Birlik Başkan Yardımcısı Raşit Dokuz: “Birinci ve aynı zamanda kurucu genel kurulumuzu gerçekleştirdiğimiz günden yaklaşık 2 hafta sonra ülkemizde ilk defa resmi olarak COVİD Vakası görülmeye başlandığı ve pandemi sürecinin başladığının açıklaması ile ülkemiz ve dünya bambaşka bir sürece girdi. Fiziki olarak yapmayı planladığımız bazı toplantılarımızı gerçekleştirmemiz maalesef mümkün olmadı.  Lakin 2021 ve 2022 yılının başlangıcının Merkez Birliğimiz ve İl Birliklerimiz açısından hareketli ve üreticilerimizin haklarının korunması açısından olumlu adımlara şahitlik ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Birlik kurmak ve birlikte hareket etmek üreticimizin alın terini, emeğini ve sermayesini değerlendirme, ülke ekonomisine ve insanımızın beslenme ihtiyacının karşılanmasına verimli katkı yapma adına ne kadar önemli bir yapı olduğunu bugün çok daha net bir şekilde görüyoruz. “ dedi.