İYİ Parti’de yeni İl Başkanı Özlem Ural oldu. Kurucu İl Başkanı Nedim Tuna’nın aday olmadığı seçimlerde il yöneticisi Hakan Göre ve Altıeylül eski İlçe Başkanı Özlem Ural il başkanlığı için yarıştı. Yapılan genel kurulda delegelerin 281 oyunu alan Özlem Ural yeni başkan olurken diğer aday Hakan Göre 274 oyda kaldı.

İYİ Parti’de yapılan il kongresi sonucunda yeni il başkanı Özlem Ural oldu. İYİ Parti 2.Olağan Kongresinde Kurucu İl Başkanı Nedim Tuna’nın aday olmadığı ve iki adayın yarıştığı kongrede Özlem Ural, 281 oy alarak il başkanı seçildi. Diğer aday Hakan Göre ise 274 oy aldı. Kongreye; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, İYİ Parti Genel Merkez yöneticileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Milletvekili Fikret Şahin, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Gelecek Partisi İl Başkanı Mehmet Tıkız, DEVA Partisi Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga ve Erdek Belediye Başkanvekili Hasan Yapakçı katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, partinin kuruluşundan bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

ÖN SEÇİM VAADİNDE BULUNDU

Partide daha fazla demokrasi vaadiyle delegelerden oy isteyen İYİ Parti İl Başkan Adayı Hakan Göre, “  AK Parti iktidarının ülkemizi maddi ve manevi olarak nasıl yok ettiğini gördük. Adaletin olmadığı, liyakatin bulunmadığı ve ekonominin çöktüğü bir haldeyiz. Uyuşturucu kullanma yaşanın 9’larda olduğu, sentetik uyuşturucu ölümlerinde Avrupa birincisi olduğu, her üç evladımızdan birinin tacize uğradığı bir ülkede yaşamak bizim hakkımız olamaz. Bunun için İYİ Parti’nin iktidar olması gerekmektedir. İYİ Parti’nin iktidara getirmek için AK Parti iktidarına son vermek, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek ve Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak boynumuzun borcudur. Altı aydır güzel bir çalışma ortaya koyduk. Bazı insanların sanki İYİ Parti’de bir ayrışma, bir kavga, bir gürültü olacağı şekilde yansımalarını gördük. Ama hiç kimse şunu unutmamalıdır ki; Balıkesir İYİ Parti ailesi bir yumruktur, bir biz aileyiz. Kazanan kim olursa olsun kazanan İYİ Parti olsun. Siyasetin sadece başkan değil bir ekip işi olduğunu da iyi biliyorum. Biz ve ekibimiz Balıkesir’i yönetmeye talibiz.  İl Başkanı seçildiğimde partimde öncelikle demokrasinin önünü açacağımızın sözünü veriyorum. Bugün nasıl il başkanlığı için ortaya sandık konuluyorsa milletvekili adaylarını belirlemek için de sandık koyacağız. Oradan çıkan sonuçları da genel merkeze götürüp Balıkesir İYİ Parti’nin milletvekili adaylarının listesi budur demenin sözünü veriyorum. Seçimlerden sonra yapacağımız işlerden biri de Genel İdare Kurulu üyeliğidir.  Balıkesir bunu hak ediyor. Balıkesir’den bir arkadaşımızı Genel İdare Kurulu’na götürebilmek için 20 ilçe başkanımızla birlikte ortak istişare yapacağız. İl başkanı seçildiğimde ben değil biz olacağız, ortak akılla partimizi yöneteceğiz” dedi.

URAL “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BU SALONDAN ÇIKACAK”

İYİ Parti 2. Olağan İl Kongresi’nde rakibinden 7 oy fazla alarak İl Başkanlığına seçilen Özlem Ural ise yaptığı konuşmasında teşkilatların daha aktif olarak çalışacağı sözünü verdi. Ural,  “ Bugün İYİ Parti’de bu yarışın kaybedeni olmayacak, İYİ Parti kazanacak, Balıkesir kazanacak, Türkiye kazanacak. İYİ Parti’de herkes birbirine eşittir. Sadece seçim dönemlerinde değil teşkilatlarımıza her gün gelen üyelerimiz olsun istiyoruz. Üyelerimizden destek istiyoruz. İş yapmayı, çalışmayı, başkalarından beklemeyeceğiz. Birilerine iltimas sağlamak, birilerine ikbal sağlamak asla söz konusu değildir. Türk milletinin ikbali ve istikbalidir asıl meselemiz. Seçim dönemlerinde başarı elde ediyorsak, çoklu adayların olduğu yerde mümkünse bir emek oluşturmalıyız aynen şu anda olduğu gibi. Başarının yolu geleceği görmekten geçiyor, başarının yolu insandan geçiyor, başarının yolu halka kulak vermekten geçiyor.  Genel Başkanımız il il, ilçe ilçe geziyor halka dokunuyor. Bizde Balıkesir’de üzerimize düşeni yapacağız. Yerelde halkımızın hizmetinde olacağız, genelde iktidarda olacağız. Sayın Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı yapacağız. Tüm ilçelerimizi gezeceğiz. Balıkesir’in ilçelerinin ekonomik, sosyal sorunlarını yerinde görmek istiyoruz. Balıkesir’imizin komşu illeriyle teşkilatlarımızı tanıştırmak istiyoruz. Gençlerimizi, kadınlarımızı siyasetteki hedefleri için desteklemek istiyoruz. Bizim bir derdimiz var; bu salondan birisi, inşallah Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. İlçelerde de belediye başkanlarını alacağız. Genel seçimde de milletvekilimiz değil, milletvekillerimiz olacak” dedi.