İYİ Parti’de milletvekili aday listelerini Genel Başkan Başdanışmanı ve kendisi de milletvekili aday adayı olan Turhan Çömez’in belirleyeceğine yönelik bir yerel gazetede çıkan habere İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük sert bir şekilde karşılık verdi. Milletvekili adaylarını 20 ilçe başkanlığının görüşünün de alınarak ortak bir listeyle genel merkeze sunacaklarını ifade eden Yörük, “Genel Başkanımızın Başdanışmanı olan Turhan Çömez’in fikirleri bizim için önemli ancak sadece fikirleri önemli. Onun sorumluluk alanı başka bir şey teşkilatçılık, teşkilat alanları başka bir şey. Böyle bir şey mümkün değil” dedi.

İYİ Parti’de milletvekili aday adaylığının tamamlanmasıyla birlikte Balıkesir’de listeleri kimin belirleyeceği tartışması baş gösterdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanı ve aynı zamanda kendisi de milletvekili aday adayı Turhan Çömez’in aday listesini belirleyeceğine yönelik yerel bir gazetede yer alan habere İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük sert cevap verdi. İYİ Parti’nin milletvekili adaylarını belirleyeceği yöntemlerin belli olduğunu dile getiren Hasan Fehmi Yörük, 20 ilçe teşkilatlarının görüşü alınarak genel merkeze ortak bir milletvekili aday listesi sunacaklarını belirtti.

İYİ PARTİ ŞAHIS

PARTİSİ DEĞİLDİR!

Yörük, “İYİ Parti birilerinin, şahısların partisi değil. Önce bunu bir bilelim. Genel Başkanımız her türlü kararı almadan önce Genel İdare Kurulu’nu sunuyor, konuyu burada tartışmaya açıyor, oradan çıkan kararı il başkanlarıyla tartışıyor. Bunun en yakın örneğini 2 Mart’taki süreçte yaşadık. Cumhurbaşkanı adaylığının yaşandığı süreçte kendim karar veremem üst kurullara danışmam gerekir diyen bir Genel Başkanın il başkanıyım ben. Balıkesir ilinin 20 ilçesinin 20 uçbeyi olan bu kadar büyük coğrafya.

ÇÖMEZ’İN İŞİ BAŞKA

TEŞKİLATÇILIK BAŞKA

Turhan Çömez tabiki bizim için kıymetli, partimiz için değer.  Genel Başkanımızın Başdanışmanı olan Turhan Çömez’in fikirleri bizim için önemli ancak sadece fikirleri önemli. Onun sorumluluk alanı başka bir şey teşkilatçılık, teşkilat alanları başka bir şey.  Böyle bir şey mümkün değil. Biz milletvekili aday listelerimizi belirleyeceğimiz yöntemi genel merkezde görüşeceğiz, tartışacağız, 18 ilimizde temayül yoklaması yapıldı.

“ORTAK LİSTE YAPIP, BALIKESİR’İN

LİSTESİ BUDUR DİYECEĞİZ”

Balıkesir genelinde de nasıl yapılacağını kesinleşmemiş olsa da 20 ilçe başkanımız kendi ilçe teşkilatlarında üyeleri ve delegeleriyle istişarelerde bulunarak görmek istedikleri milletvekili adaylarını belirleyecekler, daha sonra 20 ilçe başkanıyla birlikte biz il başkanlığımızda toplantı yapacağız.  Ortak kararımızı ortak listemizi belirleyeceğiz hepimizde altına imzamızı atacağız. Balıkesir’in listesi budur diyeceğiz. Ama bazı özel durumlar var. Genel merkezde görev alan ancak sahada çalışma fırsatı bulamayan.  Onların saha çalışması yapması mümkün değil,  Bu insanlar genel başkanımızın uhdesinde olan yüzde 5’lik kontenjanla değerlendirilecek. Genel İdare Kurulu Genel Başkanımızı yüzde 5’lik kontenjanla sınırlandırdı. Böyle  olan bir partide sayın Çömez’in listeyi belirleyecek demesi İYİ Partililere yapılmış büyük bir hakarettir.  Teşkilatlarımıza yapılmış büyük bir hakarettir.