İYİ Parti, ilçe kongrelerinin ardından daha önce 15 Ocak’ta yapacağını ilan ettiği il kongresini 29 Ocak’a erteledi. İki haftalık bu ertelemenin altında İYİ Parti Genel Merkezi’nin il başkanlığına aday olan isimlere “tek liste” çıkın teklifinin adaylar tarafından kabul görmemesinin yattığı ortaya çıktı. İsmi uzun bir süredir il başkan adaylığı için geçen Hakan Göre’nin İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergün’e “Danışman” olarak atanması sonrasında dengeler kısa bir süre önce adaylığını açıklayan Hasan Fehmi Yörük’ün lehine değişti.

İYİ Parti’de 15 Ocak tarihinde yapılması planlanan il kongresi 29 Ocak’a ertelendi. Genel seçim öncesinde Türkiye’deki teşkilatlarında kongre sürecini başlatan İYİ Parti’de çok adaylı kongreler genel seçim öncesinde sıkıntı yaratıyor. Balıkesir’de de ilçe kongrelerinin ardından daha önce 15 Ocak olarak ilan edilen il kongresi iki hafta ertelenerek 29 Ocak’a alındı. İki haftalık ertelemenin altında İYİ Parti Genel Merkezi’nin teşkilatlarda bölünmeye sebebiyet vermemesi için il başkan adaylarına “tek liste” çıkın teklifinin adaylar tarafından kabul görmemesinin yattığı öğrenildi. Bir önceki kıran kırana geçen seçimin aktörleri Özlem Ural ve Hakan Göre bu kongrede aday olmasa da Sezai Duman’ı Özlem Ural, Hakan Fehmi Yörük ise Hakan Göre’nin desteklediği biliniyor

GÖRE “DANIŞMAN” OLARAK ATANDI

Hatırlanacağı üzere İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, milletvekili aday adaylığı için Genel Merkezin tavsiye kararına uyarak il başkanlığına aday olmayacağını açıklamış sonrasında il yöneticisi Sezai Duman il başkanlığına adaylığını ilan etmişti. Özlem Ural ekibinin desteklediği Sezai Duman’ın karşısına aday olarak çıkması beklenen Hakan Göre’nin kısa bir süre önce İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergün’e danışman olarak atanmasının ardından Hasan Fehmi Yörük il başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Hakan Göre ve ekibine yakın bir isim olduğu öğrenilen Yörük’ün Göre’yi destekleyen ilçelerin oyunu alacağı kaydedildi.