Genel seçimler öncesinde kongre sürecine giren İYİ Parti Balıkesir’de kasım ayında ilçe kongrelerini tamamlayıp aralık ayında il kongresini yapmaya hazırlanırken flaş bir gelişme yaşandı. İYİ Parti Genel Merkezi, 2023 genel seçiminde milletvekili aday adayı olmayı planlayan il başkanlarına parti kongrelerinde yeniden aday olmamaları yönünde tavsiyede bulundu. İYİ Parti Genel Merkezi’nin bu direktifi sonrasında Türkiye’de 16 il başkanını milletvekilliği için il başkanlığını bırakacağı açıklanırken, bu isimler arasında Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural da yer aldı

GİK’TEN “ADAY OLMAYIN” KARARI

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, 2023 genel seçiminde milletvekilliği adaylığı için il başkanlığı görevini bırakacak. 2023 yılındaki genel seçimler öncesinde kongre sürecini başlatan İYİ Parti’de Balıkesir’de ilçe kongrelerini birer birer gerçekleştirirken il başkanlığıyla ilgili yeni bir gelişme gündeme geldi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısından çıkan kararla milletvekili adayı olmayı düşünen il başkanlarına kongrelerde aday olmayın tavsiyesi çıktı. İYİ Parti GİK’te çıkan bu tavsiye kararı sonrasında Türkiye’de 16 il başkanını yeniden aday olmayacağı kaydedilirken bu isimler arasında Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural da yer alıyor.

2018’DE DE ADAY OLMUŞTU!

İYİ Parti’nin 2018 yılında katıldığı ilk genel seçimde de milletvekili adayı olan Özlem Ural, seçimler sonrasında önce Altıeylül İlçe Başkanlığı ardından da iki adaylı kongreyle de il başkanı seçilmişti. 2023 yılındaki genel seçimlerde de milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Özlem Ural, Genel Merkez tarafından verilen tavsiye kararına uyarak aralık ayında yapılacak kongrede aday olmayacağı, görevi de il yönetiminden bir ismi destekleyeceği belirtiliyor. Öte yandan bu karar sonrasında parti içi muhalefetin de çalışmaları hızlandırdığı öğrenildi.

PARTİDE ÇATLAK VAR

Geçtiğimiz dönem Hakan Göre’nin adaylığında kongreyi 7 oy farkla kaybeden parti içi muhalefetin il başkanlığı seçimini kazanmanın hesaplarını yapıyor. Kısa bir süre önce İl Başkanı Özlem Ural’ın yönetiminde teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcısı görevinde bulunan Mehmet Acar’ın Özlem Ural’a tepki gösterip Altıeylül İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıklaması sonrasında parti içindeki çatlak iyice ayyuka çıkmıştı. Bu kez muhalefet il kongresinde de parti içindeki tepkilerden güç alıp güçlü bir adayla kongreye çıkmayı planlıyor.  İYİ Parti’de Balıkesir’in yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Manisa, Kahramanmaraş, Sakara, Samsun, Antalya, Mersin, Erzurum, Burdur, Kocaeli il başkanları milletvekili adaylığı için kongrelerde aday olmayacak.