Hüseyin Sarı’nın, ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ suçundan aldığı 11 ay 15 günlük cezasının Yargıtay’da onanmasının ardından Erdek Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada CHP’li Hasan Yapakçı, 9 oy alarak başkanvekili seçildi

Erdek Belediyesi, yeni başkanvekilini seçmek için dün sandığa gitti.  Millet İttifakı CHP’li Hasan Yapakçı’yı aday gösterirken, Cumhur İttifakı’nın adayı MHP’li Mehmet Ali Yağcı oldu. Üç turda gerçekleşen seçimde CHP Belediye Meclis Üyesi Hasan Yapakçı 9 oy alarak başkanvekili seçilirken rakibi MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Yağcı 6 oy aldı.

Hüseyin Sarı’nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan dolayı görevden uzaklaştırma cezası aldığı dönemde de başkanvekilliği yapan Hasan Yapakçı, ikinci kez göreve seçildi. Erdek Belediye Başkanvekili Hasan Yapakçı ve CHP’li üyeler, seçimin ardından belediyenin yanındaki bir kafede Hüseyin Sarı’yla buluşup, zafer kutlaması yaptı.

Aynı zihniyetle devam!

Hüseyin Sarı’nın görevden alınmasının ardından koltuğa oturan Hasan Yapakçı, daha önce de Sarı’nın görevden alınmasıyla başkanlığı devralmış, Erdek’in yararına olacak ne bir proje üretebilmiş ne de bir çivi çakabilmişti.

Erdek’in yeni Başkanvekili Hasan Yapakçı’nın hobileri arasında alkol alıp dağ-bayır gezmek var!

—————————————————–

Hüseyin Sarı’nın, ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ suçundan dolayı aldığı 11 ay 15 günlük cezasının Yargıtay’da onaylanmasından sonra Erdek Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada CHP’li Hasan Yapakçı, 9 oy alarak başkanvekili seçildi.

Hüseyin Sarı’nın başkanlığının düşmesinin ardından Erdek Belediyesi’nde yapılan başkanvekilli seçiminin galibi CHP’li Hasan Yapakçı oldu.  Hüseyin Sarı’nın ‘İhaleye fesat karıştırmak’ suçundan dolayı aldığı cezanın Yargıtay’da onanmasının ardından Erdek Belediyesi, yeni başkanvekilini seçmek için sandığa gitti.  Millet İttifakı CHP’li Hasan Yapakçı’yı aday gösterirken, Cumhur İttifakı’nın adayı MHP’li Mehmet Ali Yağcı oldu. Üç turda gerçekleşen seçimde CHP Belediye Meclis Üyesi Hasan Yapakçı 9 oy alarak başkanvekili seçilirken rakibi MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Yağcı 6 oy aldı.  Hüseyin Sarı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan dolayı görevden uzaklaştırma cezası aldığı dönemde de başkanvekilliği yapan Hasan Yapakçı, ikinci kez bu göreve seçildi. Erdek Belediye Başkanvekili Hasan Yapakçı ve CHP’li üyeler, seçimin ardından belediyenin yanındaki bir kafede Hüseyin Sarı’yla buluşup, zafer kutlaması yaptı.

YAPAKÇI: “BAŞKANIMIZ GERİ DÖNECEKTİR”

Seçim sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdek Belediye Başkanvekili Hasan Yapakçı, “ Öncelikle meclisteki arkadaşlarımın gösterdiği güvene teşekkür ediyorum. Bu süreci en kısa sürede atlatacağız. Başkanımız geri dönecektir, buna inanıyoruz. Erdek bizim, ülke bizim, Kapıdağ bizim. El birliğiyle sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

SARI: “BENİM ŞÜPHEM YOKTU”

Seçim sonrası Erdek Belediyesi hizmet binası yanında meclis üyeleriyle buluşan Hüseyin Sarı, burada basına yaptığı açıklamada yargı sürecinin devam ettiğini ve geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını iddia etti. Ekibine güvendiğini ve beklediği sonucun geldiğini ifade eden Sarı, “ Bizim ekipte 9 meclis üyesi var ve hepsi belediye başkanlığı görevi yapacak seviyede. Yargı süreci devam ettiği ve geçici olarak görevden uzaklaştırıldım için oylamaya gidildi. Ekibimiz, Erdek’te uzun yıllardır yola devam eden bir ekip ve uzun yıllardır birlikteyiz. Benim zaten şüphem yoktu. Kirli teklifler kirli oyunlar oynandı. Bu da zaten onlara yakışıyor” dedi.