Balıkesir’in temmuz ayı ihracat geliri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49’luk bir artışla 95 milyona dolar seviyelerine ulaştı. Balıkesir’de temmuz ayı içerisinde en fazla ihracat yapan sektör elektrik ve elektronik olurken, ülke sıralamasında ise Polonya ilk sırada yer aldı

Balıkesir’in temmuz ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49’luk bir artışla, 95 milyon dolar seviyelerine ulaştı. Son aylarda ihracat verilerinde yükseliş gözlenen Balıkesir’in temmuz ayı ihracat verisi yüzleri güldürdü. Temmuz ayında 95 milyon dolar ihracatın altına imza atan Balıkesir, ilk 7 ayda da ihracatını 643 milyon dolara yükseltti. Sektör sıralamasında elektrik ve elektronik 30 milyon 317 bin dolarla birinci sırada yer alırken, hayvansal mamuller ve su ürünleri 12 milyon 76 bin dolar, zeytin ve zeytinyağı 7 milyon 957 bin dolar, madencilik ürünleri 4 milyon 869 bin dolarla en fazla ihracat yapılan sektörler oldu.

İHRACATA POLONYA BİRİNCİ SIRADA

Balıkesir’in temmuz ayında en çok ihracat yaptığı ülke 14 milyon 477 bin dolarla Polonya oldu. Polonya’nın ardından Balıkesir’in en çok ihracat yaptığı ülke şöyle: 8 milyon 768 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri, 8 milyon 307 bin dolarla İspanya, 8 milyon 71 bin dolarla Irak ve 6 milyon 936 bin dolarla ABD.