Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın Büyükşehir Belediyesi’nin Ayvalık’taki meydana gelen fırtına sonrasındaki çalışmalarda yeterli olmadığı ve Erdek’teki müsilaja müdahale etmediği yönündeki eleştirilerine karşılık verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, Ayvalık’ta meydana gelen fırtına ve Erdek’teki müsilaj sorunuyla ilgili CHP’nin Büyükşehir’e yönelik eleştirilerine karşılık verdi. CHP’yi doğal afetler üzerinden siyaset üretmekle suçlayan Mehmet Birol Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekipman ve personeliyle felakete müdahale ettiğini söyledi. CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın “Büyükşehir Belediyesi Ayvalık’a balıkçı barınağı yapmadı” şeklinde eleştirisini de karşılık veren Şahin, “Balıkçı barınağı işi Çevre Bakanlığı’nın uhdesinde Büyükşehir Belediyesi’nin değil. Fırtına sonrasında AK Partili beş milletvekili balıkçı barınağı konusunda Çevre Bakanlığıyla görüştü. Acil koduyla buraya balıkçı barınağı yapılmasına yönünde talebimiz işleme alındı. Uzun yıllardır Ayvalık’ı CHP’li yönetimler yönetti, neden onlar yapmadı? CHP’nin işi gücü algı oluşturmak” dedi. CHP’lilerin Büyükşehir’i eleştirdiği bir başka konu olan Erdek’teki müsilaj konusuna da değinen Mehmet Birol Şahin, “ Turizm sezonunun açılmasına kısa bir zaman kala Ayvalık’taki fırtına ve Erdek denizinde müsilaj sorunuyla karşı karşıya kaldık. Marmara Denizi’nin kirliliğinden dolayı Erdek kıyılarını müsilaj kapladı. Eğer müdahale edemezsek turizm sektörüne darbe vuracaktı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak acil şekilde müsilajın temizlenmesi için gemi kiraladık. Müsilaj hem sahilimizi kirletiyor hem de sualtındaki canlıların zarar görmesine neden oluyordu. Şu anda temizleme çalışmaları sağlıklı bir şekilde sürdürülüyor. Bunun yanı sıra Bandırma ve Erdek’te kirliliğe neden olan kanalizasyonun derin deşarjla denize aktarılmasının önüne geçilmesi için altyapı hamlesi gerçekleştirdik. Kanalizasyon ve altyapı çalışmaları bittiğinde Erdek ve Bandırma’nın kanalizasyonu denize aktarılmayacak, çocuklarımıza daha temiz bir deniz bırakacağız” dedi.

“CHP BELEDİYELER NEDEN YAPMADI?”

Ayvalık’ta geçtiğimiz hafta sonu fırtınadan dolayı kıyılardaki turist ve balıkçı teknelerini parçalayıp, sahili alt üst etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve ekipmanlarıyla bu talihsiz olayın gerçekleştiği anda Ayvalık’taki zararın giderilmesi için seferber oldu. Fırtınanın meydana geldiği gün Başkanımız Yücel Yılmaz ve Başkanvekilimiz Yasin Sağay şehir dışında olduğundan dolayı başkanvekili olarak Ayvalık’a gittim ve oradaki çalışmaları takip ettim. Turizm sektörünün açılmasına kısa bir süre kala tahribatın giderilmesi için tüm ekiplerimiz canhıraş bir şekilde çalışıyor. Bütün bunlar yaşanırken CHP İl Başkanı Serkan Sarı bu doğal afetten de prim yapmanın hesabını yapıyor. Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’ni balıkçı barınağı yapmamakla suçladı. Serkan Sarı, kıyı şeridiyle ilgili tüm yetkinin Çevre Bakanlığı’nın uhdesinde olduğunu bilmiyor. Bu iş o kadar kolay değil. Uzun yıllardır Ayvalık’ı CHP’li yönetimler yönetti, neden onlar yapmadı? Fırtınadan sonra AK Parti’nin beş milletvekili Ayvalık’a balıkçı barınağı yapılması için Çevre Bakanlığı’yla görüşme gerçekleştirdi. Çevre Bakanlığı, acil koduyla vekillerimizin talebini işleme aldı.Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçede olası yaşanabilecek her türlü doğal afet ve olaya hem ekipman hem personel olarak hazırdır. Ancak bazı muhalefet partileri ve yanlı haber yapan basın kuruluşları afet gibi doğa olayını da algı malzemesi yapma gayretinde.