Balıkesir Çerçici Manifaturacı ve Tuhafiyeciler Odası İsa Erol, oda seçimlerinden önce 1988 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü başkanlığı görevini bırakacağını açıkladı. Mart ayında yapılması planlanan oda seçiminde üç dönemdir kendi yönetiminde yer alan Fatih Çakır’ı destekleyeceğini belirten Erol, “Zirvedeyken bayrağı kendi yetiştirdiğimiz, evladımız olarak kabul ettiğimiz ve bayrağı daha yukarıya taşıyacağına inandığımız Fatih Çakır arkadaşımıza devretmek istiyoruz” dedi.

Balıkesir’de oda seçimleri öncesinde önemli açıklamalar yapılmaya başlandı. 1988 yılından bu yana tam 34 yıldır Balıkesir Çerçici Manifaturacı ve Tuhafiyeciler Odası başkanlığı sürdüren İsa Erol, bu dönem aday olmayacağını, yönetiminde yer alan Fatih Çakır’ı destekleyeceğini açıkladı. Oda başkanlığı görevini zirvede bıraktığını ve kendi yetiştirdiği Fatih Çakır’ın bayrağı daha üst seviyelere taşıyacağına inandığını belirten Erol, “Zirvedeyken bu makamlardan ayrılmak zor olur ancak hayatın da bir sonu var. Mezarlıklar ben vazgeçilmezim diyen kişilerle dolu. Biz de zirvedeyken bayrağı kendi yetiştirdiğimiz, evladımız olarak kabul ettiğimiz ve bayrağı daha yukarıya taşıyacağına inandığımız Fatih Çakır arkadaşımıza devretmek istiyoruz” dedi.

“HER ŞEYİN BİR SONU VAR”

  1. yaptığı süre boyunca kendisini destekleyen esnafa teşekkür eden İsa Erol, “ “ İdarecilik hayatıma 1988 yılında esnaflarımızın bizi göreve getirmesiyle başladık. 10 dönemdir ardı ardına tam demokrasinin yaşandığı seçimler neticesinde bizi bu göreve layık gören üyelerimize teşekkür ediyoruz. Hayatta her şeyin bir sonu vardır. Biz bu dönem Türk demokrasisinde eşine az rastlanır bir karar alarak odamızda bir değişim yapmak istiyoruz. Bizim üye profilimiz sabit ve seyyar esnaflardan oluşmaktadır. 850 civarı üyemiz var bunun 350’ye yakını seyyar olarak çalışmaktadır. Esnafımızın önemli pazarları merkez olduğu gibi Bigadiç, Kepsut, Dursunbey, Susurluk, İvrindi, Havran, Burhaniye, Edremit ve Savaştepe gibi ilçelerde var. Bizim görev sahamız Altıeylül ve Karesi sınırları. Üyelerimizin yüzde 98’si merkezde yer alıyor. Bu süreçte gerek ilgili kuruluşlar gerekte belediyelerle çalıştık. Belediyeler bizim işte çok önemli rolleri var. Bu zamana kadar bize katkı sağlayan belediye başkanlarımıza ve belediyenin ilgili birimlerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“KENDİ EVLADIMIZA BU BAYRAĞI TESLİM ETMEK İSTİYORUZ”

34 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini bırakma kararıyla ilgili de konuşan Erol, “Nefis der ki; makamlar bırakılmaz. Makamları terk etmek kolay bir iş değildir. Zirvedeyken bu makamlardan ayrılmak zor olur ancak hayatın da bir sonu var. Mezarlıklar ben vazgeçilmezim diyen kişilerle dolu. Biz de zirvedeyken bayrağı kendi yetiştirdiğimiz, evladımız olarak kabul ettiğimiz ve bayrağı daha yukarıya taşıyacağına inandığımız Fatih Çakır arkadaşımıza devretmek istiyoruz. Bu işte veda da var vefa da var. Veda bu işi zirvedeyken taçlandırmaktır. Biz cemiyet hayatına alışkın insanlarız, cemiyet hayatında devam edeceğiz. Farklı kulvarlarda hizmet etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vefa kısmı da kendi yetiştirdiğimiz evladımıza bu bayrağı teslim etmek” dedi.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

EROL’UN ELİNİ ÖPTÜ

Balıkesir Çerçici Manifaturacı ve Tuhafiyeciler Odası Başkanlığına aday olan Fatih Çakır ise üç dönemdir İsa Erol’un yönetiminde tecrübe edindiğini, seçilmesi durumunda bu tecrübeyle üyelere hizmet vereceklerini söyledi. Çakır, “ 1978 Balıkesir doğumluyum. Baba mesleği olan tekstil, tuhafiyecilik yapmaktayım. Üç dönem önce İsa ağabeyimizin teveccühüyle yönetime girdim. Üç dönemdir İsa başkanımızla beraber çalışıyoruz. İsa abimiz yıllardır hem sabit esnafta hem de seyyar esnaf arasında sevilen, sayılan, kimine abi kimine dost olmuş yıllarca güzel hizmetler vermiş, çözüm üretme noktasında herkese elinden geldiğince yardımcı olmak istemiş biridir. Odacılığı liyakatle ve hakkını vererek yapmıştır. Biz de onun yanında bir şeyler öğrenmeye çalıştık. Nasip oldu bu noktaya geldik. Allah nasip ederse, üyelerimiz teveccüh gösterirse kendi ekibinden yetişmiş bir evladı olarak bu yola çıktık” dedi. Basın toplantısının sonunda Başkan Adayı Fatih Çakır, İsa Erol’un elini öptü.