CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, toplumun en önemli sorununun ekonomi olduğunu söyledi. Kötü ekonomi politikaları yüzünden halkın yoksulluğa mahkum edildiğini belirten Yalçın, “İktidarın yanlış politikaları sonrasında ekonomik yaşam sürdürülemez hale geldi. Güvensizlik ve istikrardan uzak bu tablodan dolayı halkımız günden güne fakirleşiyor” dedi.

Son dönemlerde dövizdeki artış ve iğneden ipliğe kadar her şeye zam gelmesiyle vatandaşın yoksulluğa mahkûm edildiğini belirten Dilek Yalçın, “Esnafından, köylüsüne, işçisinden, asgari ücretlisine toplumun tüm kesimi bu iktidarın kötü yönetiminin bedelini yoksullukla ödüyor. Vatandaşlar, önlerine bir an önce sandığın konulmasını istiyor” dedi. CHP Karesi örgütü olarak yarın seçim varmış gibi çalıştıklarını belirten Yalçın, “ İktidarın yanlış politikaları sonrasında ekonomik yaşam sürdürülemez hale geldi. Güvensizlik ve istikrardan uzak bu tablodan dolayı halkımız günden güne fakirleşiyor. Her şeye iğneden ipliğe zam geldi ve vatandaşın alım gücü düştü. İnsanlar artık kıyafetlerinden, sosyal yaşamlarından kısıtlama geçin temel gıda ürünlerinden bile kısıtlamaya gider oldu. Marketler artık eskisi gibi kalabalık değil. Alışveriş yapan da en temel ihtiyaçlarını alırken daha önceden aldığı ürünlerden kısıtlamaya gidiyor. Ancak bu böyle gitmeyecek. Vatandaş bir an önce sandığın önlerine konulmasını ve bu kötü yönetimi göndermek istiyor” dedi.

HEMEN SEÇİM

Hayat pahalılığı yüzünden yaşamın gün geçtikçe zorlaştığına dikkat çeken CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, kendisinin de esnaf olarak bu zorlukları yaşadığını söyledi. Yalçın, “ Ben de esnafım. Zaten iki yıldır pandemiden dolayı ben ve çarşıdaki esnaf iş yapamaz hale geldi. Birde buna yönetimin kötü ekonomi politikaları eklendi. Toptancılardan aldığımız ürünler neredeyse her gün zamlanıyor. Bir sonraki ürünleri daha yüksek fiyatlara alacağımızı peşinen söylüyorlar. Mecburen bizde fiyatları arttırmak zorunda kalıyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız yeme, gübreye, mazota gelen peş peşe zamlarla ürettiklerinden kazanamaz hale geldi.  Tarlalar boş bırakılıyor, dişi hayvanlar mezbahalarda kesiliyor.  Siyasetçiler her fırsatta erken seçim, vatandaşlar hemen seçim diyor” dedi.