AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in seçim çalışmaları esnasında bir kadına tecavüz etmesini sert sözlerle eleştirdi.

Aydemir, “Kadına şiddet, tecavüz, darp, işkence, tehdit süslü sözlerle yaratmaya çalıştıkları algıyı buyrun gerçeklerle yüzlerine çarpın. Kadın dernekleri tepkilerini göstermeli. Hem dağda hem evde terör” dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, HDP’li milletvekilinin ortaya çıkan tecavüz skandalını sert sözlerle eleştirdi. HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in seçim çalışmaları sırasında bir kadına tecavüz ettiğinin ortaya çıkması Türkiye gündemine bomba gibi düştü.   2019 yerel seçimleri öncesinde HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik çalışmalar için bir Süryani derneğinin ofisinde aile dostları olan bir kadına tecavüz etti.  Mağdur kadın HDP’li kadın ve erkek milletvekilleri, yöneticilerle görüşüp başından geçenleri anlatıp, kendisine destek olmalarını beklemesine rağmen HDP’li vekiller tarafından suçlu ilan edildi. HDP’lilerin tecavüz olayı karşısında kör ve dilsiz kaldıkları olaya AK Partili kadın milletvekilleri büyük tepki gösterdi.

“YÜZLERİNE ÇARPIN” 

HDP’li milletvekilinin tecavüz skandalına tepki gösteren AK Partili kadın milletvekilleri arasında Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir de yer aldı.  Kadınlara şiddet ve cinsel saldırı gibi konularda HDP’lilerin süslü sözlerle algı yaratmasına karşın suçu işleyenin HDP’li olması durumunda sessiz kaldığına dikkat çeken Aydemir, “Kadına şiddet, tecavüz, darp, işkence, tehdit süslü sözlerle yaratmaya çalıştıkları algıyı buyrun gerçeklerle yüzlerine çarpın.  Kadın dernekleri tepkilerini göstermeli. Hem dağda hem evde terör” sözleriyle olayı eleştirdi.