SEMBOL Medya, Türkiye’de 10 ili yıkan deprem felaketi sonrasında Balıkesir’de kurulan yardım merkezlerindeki çalışmaları yerinde takip etti. Felaketin yarasını sarmak adına Balıkesirliler evlerindeki eşyasından satın aldığı kıyafetlerine kadar yardım noktalarına ulaştırdı. Yardım çalışmalarının kahramanları ise ilk günden bu yana sabahtan akşama kadar yardım noktalarında eşya paketleyip, TIR’lara yükleyen gençler oldu.

Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda Avlu Kültür ve Kongre Merkezi, Balıkesir Kent Konseyi, Birleşmiş Milletler 75.Yıl Gençlik Merkezi ve Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’nde (BAKOM) kurulan yardım merkezlerine dört gündür insanlar yardımlarını ulaştırıyor.  Battaniye, ısıtıcı, gıda malzemesi, bebek kıyafeti, mama, hijyen ürünleri gibi acil ihtiyaçların tedarik edildiği yardım merkezlerinde çalışmak için genç gönüllülerin akın ettiği gözlendi.  Okulların bir haftalığına tatil olmasından dolayı ortaokul ve lise seviyesinde öğrenciler yardım merkezlerine gidip isimlerini ve telefon numaralarını yazdırıyor, ihtiyaç halinde genç gönüllüler yardım malzemelerini tasnif edip yardım tırlarına yüklüyor. Yardım organizasyonunda çalışan gençler arasında yer alan bir öğrenci, “Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor duruma kayıtsız kalamayıp ne yapabilirim diye düşündüm. Yardım merkezlerine gelen malzemelerin paketlenip, tırlara yüklenmesine katkı sunmak adına Kent Konseyi’ndeki noktaya geldim. Burada elimizden gelen ne varsa yapıyoruz. Bu zor günleri dayanışmayla, yardımlaşmayla geride bırakacağız” dedi.

AKDUMAN: “GENÇLERİMİZ BİZE

BÜYÜK DESTEK VERİYOR”

Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’ndeki çalışmaların koordinasyonunu sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Yahya Akduman ise yaptığı açıklamadı; “ Depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yaramız çok büyük ancak o yarayı kapatmak adına seferber olduk. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Sayın Valimiz şu anda Osmaniye’de deprem bölgesindeki afet koordinasyon bölgesindeler. Bizde burada onların bizden talep ettiği ürünleri temin edip, bölgeye sevk ediyoruz. Burada gelen yardım malzemelerini ayırarak paketliyoruz ve yardım bölgesine ulaştırıyoruz. Gençlerimiz bu doğrultuda burada bizlere büyük destek veriyor. Acil ihtiyaçlarımız arasında çocuklara yönelik kıyafetler, mama, çoraplar, gıda malzemeleri ve hijyen malzemesi” dedi.

SABAH 08.00’DEN 20.00’YE KADAR BURADAYIM

Balıkesir’deki yardımların yoğunluğun olduğu Avlu Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanına yardım çalışmalarında görev alan öğrenci Ali Erden, “  Buradaki çalışmalar çok iyi gidiyor. İnsanlarımız çok yoğun yardım gerçekleştiriyor. Gelen yardımların bir an önce deprem bölgesine ulaşması adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnsanların çok  emeği var. Dört gündür buradayım, sabah 08.00’den akşam 20.00’ye kadar çalışmalara yardım ediyoruz. Hatta TIR’ların yüklenmesine de katkı sunuyoruz” dedi. Avlu’daki çalışmaları yakından takip eden isimlerden biri olan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin ise, “ Öncelikle tüm Balıkesirliler ve gençlere çok teşekkür etmek istiyorum. Balıkesirliler bir seferberlik halinde sabaha kadar burada çalışıyorlar. Burada da tamamen gönüllü gençler çalışıyor. Buralar 24 saat açık. Vatandaşlarımız hangi yardım malzemesini götürmek istiyorsa buraya gelebilirler. Gelemeyenler varsa da otobüslere malzemeleri teslim edebilirler” dedi.