Karesi Halk Eğitim Merkezi hizmet binasının kapılarını kursiyerlere kapatınca yönetimle-kursiyerler arasında otopark sorunu yaşandı.  Onlarca araç otopark sorunundan dolayı kursları bırakmak zorunda kaldı. En vahim iddia ise bir müdür yardımcısının kursiyerlere “Kurslara yürüyerek gelin, gelemiyorsanız da kursları bırakın” sözleri oldu.

Karesi Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerle yönetim arasında otopark sorunu yaşandı. Karesi Halk Eğitim Merkezi hizmet binasının bahçesinde uygun alan bulunmasına karşın kapıların kapanmasıyla mağdur olan kursiyerler, yönetimle karşı karşıya geldi. Halk Eğitim Merkezi’ne kurs için geldiklerini ve araçlarını binanın bahçesine park etmek istediklerini söyleyen kursiyerlere müdür yardımcısı pozisyonundaki bir kişinin “ Biz kapıları açmakla sorumlu değiliz. Kursa araçlarınızla değil yürüyerek gelin” şeklinde karşılık verdiği iddia edildi. Karesi HEM’in aldığı bu yeni kararla birlikte onlarca kursiyer mağdur duruma düşerken, birçok kursiyer otopark sorunundan dolayı kursu bıraktı.

“KURSA GELMEYİN!”

Karesi Halk Eğitim Merkezi’nde el sanatları üzerine eğitim alan bir kursiyer ise yönetimin otopark konusunda kendilerine yardımcı olmadığını ve hatta kursu bırakmaları yönünde telkinde bulunduğunu söyledi. Haftanın belirli günleri Paşaalanı Mahallesi’nden Karesi Halk Eğitim Merkezi’ne aracıyla geldiğini belirten kursiyer, “Geçtiğimiz gün kapılar kapalıydı ve aracımı park edecek yer bulamadığım için eve gittim. Kapıların açılması yönünde ricada bulunmama rağmen bana kapıyı açamayacaklarını kursa yürüyerek gelmem yönünde karşılık verildi. Bunu da yapamayacaksam kursu bırakmam söylendi.  Halk Eğitim Merkezi’nin amacının halkın eğitim almasına yönelik çalışma yapması gerekirken burada bizi kapı dışarı ediyorlar. Bizde dakikalarca burada beklemek zorunda kalıyoruz” dedi.