Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HAKVERDİ’DE GERİ ADIM ATTI, SIRA SARI’NIN ABİSİNDE

Sözcü TV’de Gazeteci İsmail Saymaz’ın, CHP önceki dönem Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde özel kaleme alınmasını sert şekilde eleştirdiği ve BALIKESİR EKSPRES’in manşete taşıdığı özel kalem müdürlüğü görevlendirmesinde geri adım atıldı.

Sözcü TV’de Gazeteci İsmail

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın milletvekili arkadaşını özel kalem müdürü yapmasının kamuoyunda yarattığı infial ve gelen eleştiriler sonrasında CHP Genel Merkezinin de olaya müdahil olmasıyla birlikte Ali Haydar Hakverdi’nin özel kalem müdürlüğü yazı geri çekildiği öğrenildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kamuoyu ve CHP’de de rahatsızlığa sebebiyet veren görevlendirmeye tepkiler çığ gibi büyümeden aldığı kararda değişikliğe gitti.

 

SARI’NIN ABİSİ NE OLACAK?

Ali Haydar Hakverdi’nin özel kalem müdürlüğü görevlendirmesini geri çekerek yanlıştan dönen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın abisi Gökhan Sarı’yı danışman yapmasıyla ilgili konuda nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu. Seçimden önce Balıkesir’de torpille kadrolara eşi- dostu getirmeyeceklerini, Balıkesir’i Balıkesirlilerle yöneteceklerinin vaadinde bulunan Ahmet Akın, seçildikten kısa bir süre sonra bürokrat tercihlerini ithal isimlerden yana kullanıp, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın abisi Gökhan Sarı’yı da danışman olarak atamıştı.

 

CHP GENEL MERKEZİ DE YAŞANANLARDAN RAHATSIZ

Yerel seçimlerde elde edilen başarı sonrasında genel seçimlere kadar hata lüksü olmadan belediyeleri yönetmek için başkanların icraatlarını yakından mercek altına alan CHP Genel Merkezi, Balıkesir’de Milletvekili Serkan Sarı’nın abisinin Büyükşehir Belediyesi’ne danışman yapılması konusunda da incelemeler yaptığı öğrenildi.  CHP Genel Merkezi’nin rahatsızlık duyduğu bir başka konuysa Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli’nin, Meclis’teki görevlendirmede Altıeylül OSB’de değil de Bigadiç’te kaydırılması oldu.