4 CHP’li ve bir DP’li Büyükşehir Meclis Üyesi, kavgaya, gürültüye, mahalle baskısına, popülizme aldırmadan şehrin menfaati için yapılan ‘Paşa Camii’ oylamasında evet oyu kullandı. İşte Balıkesir’in ihtiyacı olan muhalefet bu!

Zağnos Paşa Camii bahçesindeki 369 metrekarelik 19 gayrimenkulün vergi borcu karşılığında hazineye devri oylamasında çıkan olaylar hala gündemde.

Oylamada 4 CHP’li ve 1 DP’li üye de iktidarla birlikte hareket etti ve ‘evet’ kararını çıkarttı. CHP bu üyelerin evet oyu vermediğini iddia etti ama gördüğünüz gibi söz konusu üyeler AK Partililerle beraber aslanlar gibi ‘evet’e el kaldırıyor.

Mızmızlanma Serkan!

Koskoca CHP İl Başkanısın, anlamadan, dinlemeden basın toplantısı yapıp “Oylamada hayır çıktı, AK Partililer hile yaptı” diye mızmızlanıyorsun. İşte fotoğraflar ortada. Senin 4 partili üyen ve 1 DP’li üye, aslanlar gibi evet oyu kullanmış! Hiç olmazsa toplantının videosunu izleseydin. Ahmet Akın ve lunapark olayından sonra burda da baltayı taşa vurup yine karizmanı çizdirdin.

Boş yapmayın işinize bakın

CHP’nin “hile” dedikoduları kendi üyelerinin el kaldırdığı bu görüntülerle tarihe karıştı. Artık lütfen birbirinize çelme takmak yerine şehre hizmet edin.

İşte ucuz siyasete direnen muhalif üyeler

Gönen Belediye Başkanı
İbrahim Palaz (CHP)

Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan (CHP)

Gönen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ersoy Fidan (CHP)

Edremit Belediye Meclis Üyesi Ayhan Halil (CHP)

Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Merih Aslan (DP)


BALTAYI TAŞA VURDULAR 

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısında belediyeye ait Zağnos Paşa Cami’nin bahçesindeki toplam 369 metrekarelik 19 gayrimenkulün Hazine’ye devriyle ilgili komisyona sevk edilmesi için yapılan oylamanın tartışmaları devam ederken, oylamayla ilgili görüntülerde dört CHP, bir de Demokrat Partili meclis üyesinin evet oyu kullandığı ortaya çıktı.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısında belediyeye ait Zağnos Paşa Cami’nin bahçesindeki toplam 369 metrekarelik 19 gayrimenkulün Hazine’ye devriyle ilgili komisyona sevk edilmesi için yapılan oylamanın tartışmaları devam ederken, oylamayla ilgili görüntülerde dört CHP, bir de Demokrat Partili meclis üyesinin evet oyu kullandığı ortaya çıktı. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, konuyla ilgili dün düzenlediği basın açıklamasında oylamada ret oyunun çıktığını iddia edip, kamera kayıtlarının incelenmesi yönünde çağrıda bulunmasına karşın görüntülerde CHP’li Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan, CHP’li Gönen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ersoy Fidan, CHP’li Edremit Belediye Meclis Üyesi Ayhan Halil ve Ayvalık Demokrat Parti Meclis Üyesi Merih Aslan’ın evet yönünde elini kaldırması dikkat çekti.

SARI YİNE BALTAYI TAŞA VURDU

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Büyükşehir adaylığı ve lunapark alanı oylamasından sonra üçüncü kez baltayı taşa vurdu. Hatırlanacağı üzere 31 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın adaylığının geri çekilmesinin akşamında masaya yumruğunu vurarak Genel Merkez’e meydan okuyan Serkan Sarı, ‘İstifa’ resti çekmesine karşın İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’la kol kola çalışmak durumunda kalmıştı. Sarı’nın bir diğer başarısızlığı ise Lunapark alanının satışına karşı olduklarını bir gün öncesinden açıklayıp hayır oyu kullanacaklarını deklare etmesine karşın CHP’li Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan ve bazı meclis üyeleri oylamaya katılmamış ve evet oyu kabul edilmişti. Kongre öncesinde yeniden aday olmaya hazırlanan Sarı’nın, kritik süreçlerde CHP Grubu’na hakim olamadığı gözlendi.

“EVET OYU OYBİRLİĞİYLE ALINMIŞTIR”

Muhalefet partili beş meclis üyesinin oylamada evet oyunu kullandığını belirten AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, “Dün yapılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Gündemdeki Maddeler ilgili Komisyonlara sevk edilmesi oylaması sonrasında maalesef CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri oylama sonucunu polemik konusu yaptıkları yetmediği gibi konuyu itiş kakışa, karşılıklı bağırışlara vardırarak Balıkesir’e ve Meclis’e yakışmayan görüntülere sebep olmuşlar ve Meclis’i terk etmişlerdir. İddiaları oylama sonucunun ret olarak sonuçlandığı bu nedenle Tahmini Bütçe dahil bütün gündem maddelerinin reddedilmiş sayılması gerektiğidir. Doğrusu şu şekildedir: Meclis yoklama tutanağına göre Mecliste 43 Ak Partili, 1 MHP’li, 29 CHP’li, 13 İYİ Partili, 3 DP’li Meclis üyesi toplantıya katılmıştır. Belediye Başkanı ve Meclis Başkanımız Ak Partilidir. Oylamada 43 Ak Partil+1 MHP+1 DP toplam 45 Meclis üyesi EVET oyu, 29 CHP+2 DP+13 İYİ Partili toplam 45 Partili meclis üyesi hayır oyu verdiği yasa gereği eşitlik halinde Başkan’ın oyu çift sayılacağı için oylamanın oyçokluğu ile kabul edildiği belirtilmiş, ancak CHP ve İyi Partili Meclis üyeleri Ak Partili Meclis üyelerinin bazılarının ‘evet’ kullanmadığı dolayısıyla reddedilmiş sayılması gerektiği iddiasında bulunarak Meclisi terk etmekle sonuçlanan kavgayı başlatmışlardır. Belediye Meclis toplantılarımız Meclis üyelerinin tamamını kaydeden 3 açıdan kamerayla kayıt altına alınmaktadır.  Ayrıca oylama sırasında yerel gazeteciler kameralarıyla kayıt almakta ve sosyal ağ ve web sayfalarında canlı olarak yayın yapmaktadır. Bu kayıtlar halen yayındadır. Bütün bu kayıtlar ve Meclis kamera kayıtları tarafımızdan incelenmiş olup Meclis Başkanımızın Komisyonlara sevkini oylamaya başlayınca usul gereği önce  “Kabul edenler” sorusunu sorduğunda el kaldıran Meclis üyeleri görüntüsü incelendiğinde 43 Ak Parti+1 MHP+1 DP toplam 45 Meclis üyesinin el kaldırması sırasında CHP sıralarında oturan CHP mensubu 4 Meclis üyesinin de el kaldırdığı görülmektedir… Bu sonuca göre 49’a 44 EVET oyu sonucunda oybirliği ile kabul edilmiştir. Ancak hala bu görüntüleri paylaşmamıza rağmen aynı iddialarını sürdürmeleri trajik bir halde olduklarını göstermektedir. Gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar çaresizlikle algı oluşturarak hizmetleri gölgelemeye çalışıyorlar… Üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hala 31. Mart seçim gününe takılı kaldılar, Balıkesirlilerin tercihini maalesef hazmedemediler. Ne yaptıklarını bilmez biçimde dağınıklıklarını şehre yansıtmaya çalışıyorlar” dedi.