Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı, lunapark arsasının satışına dair kamuoyuna yansıyan konularla ilgili basın açıklaması düzenledi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a satış kararını durdurması ve bu yeri meydan olarak kente kazandırılması çağrısında bulunan Serkan Sarı, “. Eğer burayı satarsak yapılacak otelin geri dönüşü olmayacak. Buraya bir kent meydanı yapalım. Kentimizin nefes alacak yerlere ihtiyaç vardır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, satışı yeniden gündeme gelen lunapark arsasıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a kentin değerine sahip çıkması ve bu yeri Atatürk Parkı’yla birleştirip meydan olarak kente kazandırması yönünde çağrıda bulunan Serkan Sarı, kendisiyle ilgili eleştirilerde bulunan bağımsız Meclis Üyesi Cengiz Dikici’nin paylaşımlarına da cevap verdi. Lunapark arsasının satışı konusunda duruşlarının net ve açık olduğunu ifade eden Sarı, “ Biz kentin değerlerine saygı duyulmasını, halkın ve sokağın taleplerinin dikkate alınmasını ısrarlı bir şekilde vurgulamak istiyoruz. Bir takım paylaşımlarda ve yayın organlarında CHP İl Başkanlığı’nın konuyla ilgili bilgisi olmadığı konusunda eleştiriler yapılmış. Bunu kamuoyunda bilgilendirmek gerekiyor. İl başkanlarının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir oy hakkı yoktur. Gruplarımızda bizim bir oy hakkımız vardır. Gruplarımızla ilgili aldığımız kararlar açık ve seçik bir şekilde ortadadır. O grupta meclis üyelerimizle birlikte toplanarak bu tavrımızla ilgili tartışma götürmeyeceği açık ve net olduğunu ifade ettik. Konuyla ilgili dava açmış, basın toplantısı düzenlemiş, eylem yapmış, imza toplamış tek kurum Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu konuya karşı sokakta tavrını net bir şekilde gösteren Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

“İTHAMLARA CEVAP VERMEK YERİNE CHP’Yİ ELEŞTİRDİ”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bağımsız meclis üyesi Cengiz Dikici’ye karşı kullanılan ifade ve üslubu eleştiren CHP İl Başkanı Serkan Sarı, bu tavrın kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Partili meclis üyelerinin hedefinde yer alan Cengiz Dikici’nin de bu ithamlara karşılık vermek yerine CHP’yi eleştirdiğine de dikkat çeken Sarı, “ Büyükşehir Belediye Meclisi esnasında kullanılan bir dil var. Bu dilin, üslubun yanlışlığını da dile getirmek istiyorum. Bu dili kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ve diğer meclis üyelerine de kınadığımı belirtmek isterim. Bir meclis üyesiyle ilgili “Oy birliğiyle geçen maddeleri mahkemeye taşıyor, yoksa bir çıkarı mı var?”, “Bu tutumun sebebi ne? gelir beklentisi mi var?” “Bu işin arkasında ne var? Önerge verelim, komisyon kuralım, araştırılsın?” Söyledikleri tutarlı değil? “Senin oyunu sütten sayalım” “Ruh haliyle ilgili bir sıkıntı var” “Yakınlarıyla birlikte proje mi çiziyor, şehrin önünü tıkıyorsun” ifadelerini bir Büyükşehir Belediye Meclis üyesine yönelik kullanılan bu dili esefle kınadığımızı belirtmek isterim. Bizi daha çok şaşkınlığa iten de bu meclis üyesinin mecliste bu konuyla bu ithamlarla ilgili bir tek cümle bile kurmamış olmasıdır. Bu iddialara karşı söz hakkı olmasına rağmen çıkıp bir tek cümle ile cevap vermemiş olmaması da bizleri şaşkınlığa itmiştir. Devamında yapılan açıklamalarda da mevzu bahis olan meclis üyesi kendisine bu ithamları ileten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a yönelik bir açıklama yapmak yerine CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve yönetim kurulunu hedef alan açıklamalarda da bulunması gerçekten bizi şaşkınlığa itmiştir. Bizim kendisiyle ilgili bir iddiamız yoktur” dedi.

OYLAMAYA KATILMAYAN ÜYELERLE İLGİLİ İNCELEME YAPILIYOR

Lunapark arsasının satışıyla ilgili oylamaya katılmayan meclis üyeleriyle ilgili inceleme başlattıklarını belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Oylamaya katılmayan bazı meclis üyelerimizin aritmetiğiyle ilgili tartışma açıldı. Katılmayan meclis üyeleriyle ilgili gerekli araştırmaları ve görüşmeleri yapmak üzere ilçe başkanlarına meclis üyelerinin görüşlerini almaları yönünde talebimizi ilettik. İlk gelen cevaplarda Kovid-19 testi pozitif çıkan bazı üyelerimizin test sonuçları geldi.  Bunlarda tamamlandığında meclis üyeleriyle ilgili değerlendirmeyi yapacağız. Bu tartışma üzerinde şahsımızı hedef alan dili de eleştirmeden geçemeyeceğim. Bazı yayın organları da ve bazı şahısların dolaylı işbirliği, örtülü anlaşma, şaibeli görüntü ifadelerini kullanmalarını da asla kabul etmediğimi kamuoyunun huzurunda dile getirmek istiyorum. Bir şahsın, bir kurumun ve ilgili kişilerin bilgisi, belgesi varsa çıkarlar kamuoyunun önünde bunu açıklarlar. Bu şekilde algı yöneterek, bu şekilde CHP İl Başkanı, yönetim kurulu, meclis grubumuz, belediye başkanlarımızla ilgili ortaya atılan dili kabul etmediğimi ifade etmek istiyorum. Kimin ne iddiası varsa çıkıp açıklasın. Bizim ve arkadaşlarımızın dürüstlüğünden şüphem yoktur” dedi.

“LUNAPARK’LA İLGİLİ TEK MÜCADELEYİ VEREN KURUM CHP’DİR”

Lunapark arsasıyla ilgili verdikleri mücadeleye rağmen bir kesimin bilinçli bir şekilde CHP’ye yüklendiğini ifade eden Sarı, “ Bu yerler ilgili verdiğimiz mücadele bazı arkadaşlar tarafından unutulmuş. Bu arkadaşlar iktidara karşı açıklama yapmaktan çekindiği için ana muhalefet partisi üzerinden açıklama yapmayı kendine daha kolay gördüler. Ana muhalefet partisini eleştirmenin hafifliğini yaşıyorlar. Burayla ilgili 2. İdare Mahkemesine vermiş olduğumuz dava dilekçemiz buradadır. Başka bir şahsın, başka bir kurumun ve başka bir yapının bu konuyla ilgili vermiş olduğu bir mücadele varsa çıkıp konuşsun. Burayla ilgili mücadele eden tek kurum Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu konuyla ilgili basın açıklaması, sokakta eylem yapan ve mahkeme yoluyla mücadelesini veren tek kurum CHP ve kadrolarıdır. Bu mücadeleye saygı duymayanlar çevrelerin yapmış olduğu açıklamaları asla kabul etmiyoruz” dedi.

“OTELİN GERİ DÖNÜŞÜ YOK, BURAYI MEYDAN YAPALIM”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a lunapark arsasının satışını durdurması ve burayı kente meydan olarak kazandırması için çağrıda bulunan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Bu süreçle ilgili mücadelemiz bitmedi. Büyükşehir Belediye Meclis üyemiz çalışmalara bugün itibariyle başladılar. Gerekli dayanakları yaratabilirsek, biz hukuksal ve toplumsal olarak sizlerin desteğiyle kamuoyunun önünde mücadelemize devam ediyor olacağız. Hiç kimse şüphe duymasın. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a da buradan çağrıda bulunuyorum. Bu kentin değeri olan bu yere sahip çıkmalı. Bir otele, bir ticarethaneye vermek yerine halka, sokağa kazandırmalı. Burada Atatürk Parkı’yla birleştirilerek park yapılması önerisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerisidir. Bunu hayata geçirebilme yetkisi Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ındır. Gelin halka hizmet edelim, ranta hizmet etmeyelim. Gelen halkın mirasını hep birlikte koruyalım. Büyükşehir Belediyesi’nin batık olduğunu, borcunu ödeyemediğini biliyoruz. Kente hizmeti durdurmak gibi irademiz yok. Bu iradenin kenti yönetemediğini biliyoruz ve vatandaşlarımızın biraz daha sabretmesini istiyoruz. Bu zamana kadar da kentin değerlerinin yok edilmesini gönlümüz razı değil. Gerekli görülen yerlerde satışlara onay verdiğimiz kararlar oldu. Ama bu yerle ilgili fikrimiz açık ve nettir. Eğer burayı satarsak yapılacak otelin geri dönüşü olmayacak. Buraya bir kent meydanı yapalım. Kentimizin nefes alacak yerlere ihtiyaç vardır” dedi.