Balıkesir Liseliler Derneği, Balıkesir Lisesi’nin kuruluşunun 137. Yılında Kaymaklı Şenliği gerçekleştirdi.

İki gün süren Kaymaklı Şenliği’nin ilk gününde; merhum liseliler ve öğretmenler ile yöneticilerin ruhuna Hacı Ali Camiinde mevlid okutulmasının ardından camii önünde lokma hayrı yapıldı. Eski liselilerin de bulunduğu lokma hayrında, birçok Balıkesirli de katılım sağladı. Akşam ise, yine Balıkesir Liseliler Derneği tarafından bir ilk ile, Balıkesir Lisesi bahçesinde Yaz Sineması yapılarak lise öğrencileri, velileri, öğretmenleri ile mezun liseliler katıldı. ‘’SON UMUT’’ filminin gösterildiği sinemada izleyicilere ücretsiz olarak yiyecek ve içecek sunuldu. Uzun yıllar sonra bahçede yaz sineması keyfi yaşayan eski liseliler, eski Balıkesir ve gençlik günlerine gittiklerini, çok memnun kaldıklarını belirttiler.

Balıkesir Liseliler Derneği tarafından tarafından yapılan Kaymaklı Şenliği’nin 2. Günü, Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Yoğun bir katılımın olduğu törende saygı duruşu, İstiklal marşı ve Andımız’ın okunmasının ardından Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek, “Bugün liselilerimizle olmaktan onur duyuyoruz. Hep beraber lisemize, yine eski günlerde olduğu gibi kortej eşliğinde yürüyelim ve kutlamalarımıza lisede devam edelim’’ dedi.

Kortej yürüyüşüne; Balıkesir Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Balıkesir Lisesi Müdürü Sebahattin Arslan ile Balıkesir Lisesi eski yönetici ve mezunları ile Balıkesir Lisesi Başsağdıç ve sağdıçları katıldı. Balıkesir Lisesi Bandosu eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüne, birçok Balıkesirlide eşlik etti. Balıkesir Lisesi bahçesinde alkışlarla karşılanan eski liseliler Konferans Salonunda gerçekleşen Başsağdıçlık törenine katılım sağladı. Törene ayrıca Balıkesir Lisesi mezunlarından Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir’de katılım sağladı. Kaymaklı Gecesinde, gelenek haline gelen fener ve davul eşliğinde Sağdıçların misafirleri selamlaması da geceye güzel bir anlam kattı. Ayrıca 1972 yılında mezun olan liselilere Esin Balıbek tarafından 50. Yıl Mezuniyet Hatıra Belgesi verildi. Eski mezunların yoğun katılım gösterdiği gecede ayrıca eski liselilerden ressam Mete Başgu’nun ‘’Alaçatı’’ isimli yağlı boya tablosu açık arttırmaya çıkarılarak 15 bin TL’ye lise mezunlarından Cüneyt Öner tarafından satın alındı.