Millet İttifakı’nı oluşturan partiler, Gelecek Partisi İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programında bir araya geldi. İftar programında konuşan CHP Milletvekili Adayı Serkan Sarı, “15 Mayıs günü aydınlığa uyanacağız. 14 Mayıs’ı 15’e Mayıs’a bağlayan gece hepinizi bu coşkuyu kutlamaya AHP Meydanı’na davet ediyorum” dedi.

Gelecek Partisi İl Başkanı Ali Ünal’ın ev sahipliğinde Wilmont Hotel’de düzenlenen iftar programına CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Cengiz Kaplan, DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Ergül, Demokrat Parti İl Başkanı Işın Gümüşyay, Saadet Partisi İl Başkanı Abdülkadir Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP Milletvekili Adayı Serkan Sarı ve partililer katılım gösterdi. İftar programının açılış konuşmasını yapan Gelecek Partisi İl Başkanı Ali Ünal, “ Bu anlamlı buluşmada hem sizlerle kucaklaşmada hem Ramazan ayının bereketini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin dün olduğu gibi bugünde yanındayız. Bu yükü tek başlarına yaşamalarına izin vermeyecek, bu yükü birlikte taşıyacağız. Bu yaraları birlikte saracağız. Çünkü bizler aynı dağın fidanlarıyız. İşte bizler millet sofrasında bu dayanışmayı görüyoruz, bu bağlılığı görüyoruz. Bu yardımlaşma ruhunu görüyoruz. Bizler Millet Sofrası’nda geleceğe dair umutları hep birlikte yarınları görüyoruz. 15 Mayıs’ta ülkemizin demokrasi bayramı olmasını diliyorum” dedi.

SERKAN SARI: “14 MAYIS GECESİ SİZLERİ

AHP MEYDANI’NA DAVET EDİYORUM”

Millet İttifakı çatısı altındaki 6 siyasi partinin bir araya gelerek Halil İbrahim Sofrasını kurduğunu belirten CHP İl  Başkanı Serkan Sarı, “ Bu bir Halil İbrahim sofrasıdır. Bugün bir arada memleket için ortak idealler etrafında bir yolda yürüyoruz.  Görüyoruz ki o yol aydınlık bir yol. Ülkenin içinde bulunduğu karanlıktan hep birlikte aydınlığa kavuşacağız. Genel başkanlarımız ülkenin geleceğini ve içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakıp ortak paydada uzlaşı zemininde bir olabilmeyi, birlik olabilmeyi gösterdiler ve bize bu mücadelede ışık oldular. Genel başkanlarımızın liderliğinde ve ittifakımızın ışığında geleceğe dair umutla bakıyoruz. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu baskıcı, zorba rejimi yine bu inançla yıkarak aydınlığa çıkaracaktır. Hepimize önemli görevler düşüyor. Bir aydan kısa bir süre kaldı, bugün burada il başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın önderliğinde kurulmuş bir mücadele var. Bu mücadeleyi Balıkesir’de tarihi bir zaferle taçlandırmak zorundayız. Bu tarihi zafer ülkemizin, milletimizin ve cumhuriyetimizin için attığımız çok önemli bir imza olacaktır. Bugün bizim söylediğimiz bir söz var; ülkemizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu yolda cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlandıracak olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü’ne uğurlamak için yola çıktık. Cumhuriyetimizi kuran bir Kemal vardı, şimdide cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracak bir Kemal’e daha görev düşüyor. Bir dakika olsa bile durmadan birbirimize olan saygımızla devam edeceğiz. Saha çalışmalarında birlikte olmak bizleri çok motive ediyor. 15 Mayıs günü aydınlığa uyanacağız. 14 Mayıs’ı 15’e Mayıs’a bağlayan gece hepinizi bu coşkuyu kutlamaya AHP Meydanı’na davet ediyorum” dedi.