CHP İl Başkanı Serkan Sarı, döviz kurundaki ani düşüş sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Döviz kurundaki düşüşe rağmen ürünlerin fiyat artışının sürdüğünü ifade eden Sarı, “Birileri bir gecede zengin olurken, fatura vatandaşa kesilemez” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, döviz kurundaki ani düşüş ve sonrasında ekonomide yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu. Dövizdeki ani düşüşle birlikte kamuoyunda zamlanan ürünlerin düşme beklentisinin oluştuğunu ifade eden Serkan Sarı, buna rağmen beklenilen fiyat düşüşlerinin gelmediğini vurguladı.  Sarı, ” Doların düşmesinin ardından vatandaş haklı olarak indirim beklentisi içine girdi. Ancak fiyatlar düşmek yerine yükselmeye devam ediyor. Döviz düşse de maliyetler düşmedi. Özel firmaların birikmiş döviz borçları ve yüksek cari açık nedeniyle döviz kurları sürekli artarken, ülkemiz yüksek faiz ve yüksek kurdan oluşan karanlık bir döngünün içine çekildi. Aylarca ‘dış güçler’ denilerek, gerekli tedbirler alınmadı. Uzun zamandır yaşanan yanlış politikalar nedeniyle Türkiye dışa bağımlı hale getirildi. Dışa bağımlılığın artması nedeniyle yükselen döviz fiyatlarıyla yapılan her ithalat vatandaşa yüksek fiyat olarak yansıdı” dedi.

BU DEVRAN ARTIK BÖYLE DEVAM ETMEZ

Üreticilerin girdi maliyetlerinin halen yüksek fiyatlardan temin ettiğini belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Çiftçi mazotu, gübreyi, ilacı hala yüksek fiyattan alıyor. Halktan, emekten yana olmayan politika anlayışı, bir avuç zengin yaratırken, milyonları açlığa, yoksulluğa mahkum etti. Bu devran artık böyle devam etmez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir gelecek amaçlamaktayız. Rant ekonomisinin yerine, büyüme ve gelir adaleti programını uygulayarak toplumun tüm kesimlerine nefes aldıracağız” ifadelerini kullandı.