Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, normalleşme süreciyle birlikte esnafın toparlamaya başladığını ancak yaraların tam anlamıyla sarılması için faizsiz krediye ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Esnafın 15-16 aylık bir pandemi sürecinde dükkânlarını kapattığına dikkat çeken BESOB Başkanı Fehmi Erdem, “ Normalleşmenin ve sonrasında eğitimin başlamasıyla birlikte esnaf toparlanma sürecine girdi. Ancak 15-16 aydır dükkânları kapalı olan esnafın yaralarını tam anlamıyla sarabilmesi adına faizsiz krediye ihtiyacı var. Devletimiz sıfır faizli kredi verirse esnafımız işlerini rayına oturtur” dedi.

BÜROKRASİ VE YEREL

YÖNETİMLE BÖLGE TOPLANTISI

BESOB olarak esnafın sorunlarına çözüm bulmak adına yakın zamanda Valilik ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin içinde yer aldığı bir toplantı düzenlediklerini vurgulayan Başkan Fehmi Erdem, “ Burhaniye’de Valimiz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve oda başkanlarımızın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Bölgedeki esnaf temsilcilerimizle bölgemizdeki esnafların sorunlarını konuştuk. Bu toplantıda çoğu soruna da çözüm bulduk. Çok faydalı bir toplantı yaptık. Esnafımızın pazarlardaki sorunlarından tutun da uyuşturucu problemine kadar birçok konuyu masaya yatırdık. Tüm esnaf temsilcilerine tek tek söz verildi. Çok güzel bir istişare toplantısı oldu. Önümüzdeki günlerde Güney Marmara ve merkezde de iki farklı toplantı yapacağız. ” dedi.

BEKLENTİMİZ FAİZSİZ KREDİ

Esnafın pandeminin olumsuz izlerini silebilmesi için faizsiz krediye ihtiyacının bulunduğunu vurgulayan BESOB Başkanı Fehmi Erdem, “ Esnaf camiasının dertleri sorunları bitmez. Pandemi sürecinde en çok mağdur olan kahveci, servisçi ve lokantacı esnafımız bu dönemde biraz toparlanma sürecine girdi ancak tam anlamıyla sorunlarından kurtulamadı. 15-16 ay hiç çalışmayan esnafın sıkıntıları hala devam ediyor. Bizim devletimizden beklentimiz faizsiz kredi. 100 bin lira tutarında faizsiz krediyi alabilsek çok rahatlayacağız. Beklentimiz bu yönde. Küçük esnaf günlük kazandığıyla yaşamını sürdürüyor. Eğer bu krediyi alırsa rahatlayacaktır. İnşallah devletimiz esnafın önünü açar. Kapanma süreci esnafımıza nelere mal olduğunu yaşayarak gördük. Bir daha bunları yaşamamak için tüm esnafımızın aşılarını yaptırmalarını ve maske-mesafe ve hijyen konularına dikkat etmesini rica ediyoruz.