İstanbul Sanayi Odası tarafından yaptırılan “Türkiye’nin en büyük 500 kuruluşu 2021” çalışmasında Balıkesir’den 27 firma yer aldı.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, “Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında yer alan ve ülkemize değer katan tüm firmalarımızı tebrik ediyor, bu önemli çalışmadan dolayı İstanbul Sanayi Odası ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021” adlı araştırmada Balıkesir’den 27 firma yer aldı. Balıkesir’in sosyo-ekonomik gelişmişliğine katkı sağlayan ve Türkiye’nin ilk 500 kuruluşu arasına giren firmaları kutlayan Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, “  “İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 20201 Araştırması açıklandı. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması’na göre Balıkesir Sanayi Odasına kayıtlı 27 firma listede yer aldı.  Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında yer alan ve ülkemize değer katan tüm firmalarımızı tebrik ediyor, bu önemli çalışmadan dolayı İstanbul Sanayi Odası ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İŞTE BALIKESİR’İN YÜZAKLARI

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Enerjisa Enerji Üretim A.Ş, Kastamonu Entegre Ağaç San. Ve Tic. A.Ş, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş, Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi A.Ş, Serten Ambalaj San.ve Tic. A.Ş, Limak Çimento San. Ve Tic. A.Ş, Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş, Tarım Kredi Yem San. Ve Tic. A.Ş, Esan Eczacıbaşı Endüs. Hamm.San. ve Tic. A.Ş, Cargill Tarım ve Gıda San. Tic. A.Ş, Başhan Tarımsal Ürün Paz. Ve Dış Tic. A.Ş, Akçansa Çimento San.ve Tic.A.Ş, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Ser.San.A.Ş, Savola Gıda San.ve Tic. A.Ş, Yarış Kabin San.ve Tic.A.Ş, Hastavuk Gıda Tarım Hayv. San.ve Tic. A.Ş, Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş, Bien Yapı Ürünleri San. Turz.ve Tic. A.Ş, Sofra Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş, BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş., Same Deutz Fahr Traktör San.ve Tic. A.Ş, Bupiliç Entegre Gıda San.Tic.A.Ş, Varaka Kağıt Sanayi A.Ş, Tarımkredi Birlik Tarım Ürünleri Hayvancılık Ambalaj Petrol Nakliyat İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş, Tukaş Gıda San. ve Tic. A.Ş., İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş