Kılıçdaroğlu Akın’ı Büyükşehir adayı ilan etti

Kılıçdaroğlu’na ‘Emin misin?’ diye sormamızın iki sebebi var:

1-)  İzmir’de anketlerden Ahmet Akın’ın isminin çıktığı sır değil. En yakınındaki adamı kalene göndermek istemen de doğal. Büyük kongre öncesi delege huysuzlanmasın diye şimdilik Soyer’in adını veriyor olmayasın?

2-) Ahmet Akın’ı geçen dönem de Balıkesir adayı gösterdin, adam otobüsün üstüne çıktı kampanya başlattı, sonra şu anda  AK Parti Milletvekili olan İsmail Ok arıza çıkardığı için adaylığını geri çektirttin. Hem Akın’ın hem CHP tabanının psikolojisini bozdun. Yine aynısını yapmayasın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri ile gerçekleştirdiği görüşmede Ahmet Akın’ın İzmir Büyükşehir Adaylığı için isminin masaya gelmesi üzerine “Ahmet beyi Balıkesir’e aday göstereceğiz. Geçen seçimde göstermiştik, sonra İYİ Parti’ye bıraktık olmadı, bu sefer de adayımız Ahmet Akın” dedi. Kılıçdaroğlu, İzmir adaylığı için de ısrarlı sorular üzerine mevcut başkan Tunç Soyer’i işaret etti. Ancak CHP kulislerinde konuşulanlar farklı. Kılıçdaroğlu’nun yakın kurmayı Ahmet Akın’ı kalesi İzmir’e başkan yapmayı düşündüğü ve İzmir’de yapılan anketlerde Akın’a olumlu reaksiyon alındığı konuşuluyor. 5 Kasım’daki kritik Genel Başkanlık yarışında delegeyi huzursuzlandırmak istemeyen Kılıçdaroğlu’nun resmi bir adaylık açıklaması yapmayıp kapalı bir toplantıda bu isimleri vermesi, “Kasım’da köprünün altından daha çok sular akar” şeklinde yorumlanıyor.