Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından geçtiğimiz Ekim ayında duyurulan Balıkesir Tarıma Dayalı İhtisas OSB projesinde adımlar atılmaya başlandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Tarımın Yeni Yüzyılı Üretime Gönül Verenler Ödül Töreni’ne katılarak burada, “Türkiye Yüzyılı Tarım Stratejileri” başlıklı konuşma yaptı. Bakan Kirişci, dünyanın en büyük jeotermal tarıma dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Balıkesir’de kurulması için aşamların tamamlandığını müjdeledi

Dünyanın en büyük jeotermal ısıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas OSB’yi Balıkesir’e kuracağımızı müjdelemiştik. Bu projede aşamaları tek tek tamamlıyoruz. Proje kapsamında 8 bin dekar alanda yıllık 250 bin ton sebze üretilecek 10 bin kişi istihdam edilecek, RES, GES ve biyokütle enerji üniteleriyle desteklenecek” dedi.

kutu

Her İlçesinde farklı bir zenginliğe sahip Balıkesir’in Gönen İlçeside 8 bin dekar alanda kurulacak Balıkesir Gönen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yıllık 250 bin ton sebze üretimi yapılacak. Ülkenin en büyüğü olma özelliği taşıyacak Sera OSB’de 10 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.