Balıkesir siyasetinin duayen isimlerinden Erol Taşkesen, 8 Aralık’ta gerçekleştirilecek Demokrat Parti İl Kongresi’nde il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Tabanın yoğun baskısı sonucunda göreve talip olduğunu belirten Taşkesen, “İhmal edilen bir tabanımız var. Vefalı hareket edilemeyen,  unutulan, küstürülen bir tabanımız var. Bunların hepsiyle tek tek görüşerek, onlardan özür dileyerek, tekrardan partimize kazandırmanın çalışması içerisinde olacağız” dedi.

Uzun yıllar Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti çatısı altında siyaset yapan Balıkesir siyasetinin tecrübeli isimlerinden Erol Taşkesen, 8 Aralık Pazar günü gerçekleşecek Demokrat Parti İl Kongresi’nde başkan adayı olacağını açıkladı. Bir süredir siyasette aktif görev almadığını ancak tabanın yoğun baskıları sonucunda il başkanlığına aday olduğunu belirten Taşkesen,  ihmal edilen, unutulan ve küstürülen parti tabanını toparlamak adına bu göreve talip olduğunu kaydetti.  Demokrat Parti’nin eski günlerine kavuşması adına çalışmalar yürüteceğini açıklayan Taşkesen, “ Türkiye siyasetinde 73 yıllık bir mazisi bulunan ve ‘Yeter söz milletindir’ sözleriyle siyaset sahnesine giren, iktidarlar yaşatan, şehitler verdiğimiz partinin devamı olarak misyonumuza sahip çıkmak adına daha önceki yıllarda yaptığım hizmetlerden dolayı teşkilatlardan gelen yoğun bir baskı nedeniyle il başkanlığına aday oldum. Kendim aday olarak çıkmadım tabanın adayı olarak geliyorum.  Nasip olur göreve gelirsek Balıkesir’de gerçek anlamda erozyona uğrayan Demokrat Parti’yi tekrar eski günlerine kavuşturarak biz de Balıkesir siyasetinde varız diyerek yoğun şekilde çalışma düşüncesiyle göreve talip oluyorum. Tabanımız var ancak ihmal edilen bir tabanımız var. Vefalı hareket edilemeyen,  unutulan, küstürülen bir tabanımız var. Bunların hepsiyle tek tek görüşerek, onlardan özür dileyerek, tekrardan parti camiamıza kazandırmanın çalışması içerisinde olacağız. Bazı arkadaşlarım parti binasına gelme duygularının olmadığını söyledi. İşte bu yüzden adayım. Biz birlik-beraberlik içerisinde tekrar kenetlenerek, partimizle kol kola girerek biz varız demek için aday oluyoruz. Balıkesir siyasetindeki Demokrat Parti’nin boşluğu doldurmak için aday oluyoruz” dedi.

“BEN EYT’YE TAKILAN BİR SİYASETÇİYİM”

Demokrat Parti’nin geçmişinde Balıkesir’e önemli hizmet ve eserler kazandırdığını vurgulayan Erol Taşkesen, “ Bizim hizmetlerimiz var. Zamanında bizim hiçbir şey yapmadığımızı söyleyenlerin oturduğu Büyükşehir Belediye hizmet binasında Erol Taşkesen’in imzası var. SEKA bizim Adalet Partisi döneminde Balıkesir’e kazandırdığımız bir tesisti ancak maalesef yok pahasına birilerine peşkeş çekilmiştir. Kapalı olduğu dönemde SEKA’nın sosyal ve ekonomik açıdan Balıkesir’e verdiği zararların hepsini hissediyorum. Ben EYT’ye takılan bir siyasetçiyim. Biz bırakalım abilik görevi yapalım, bir kenarda oturalım diyoruz ama maalesef parti tabanı bunu kabul etmiyor, tekrar göreve davet ediyor. Görevden kaçılmaz. Ben hiçbir zaman görevden kaçmadım. Her yerde eserlerimiz var. Havran Barajı, Altınova Barajı, Manyas Barajı, havaalanı bizim zamanımızda yapıldı. Rahmetli Demirel’le güzel günler yaşadık. Organize Sanayi Sitesi’nde bugün 9 bin kişi çalışıyor. Balıkesir Üniversitesini açtık, ilçelere meslek yüksekokulları kazandırdık. Şu anda 50 bin öğrenciyi Balıkesir’de eğitim verme kapasitesine sahip. Bu Balıkesir’in hem ekonomik hem sosyal yapısına katkı sunduk. Kırsal kesime yönelik hizmetlerimiz oldu” dedi.

“ŞİMDİ İL BAŞKANLIĞI YAPMAK DAHA KOLAY”

Kendisinin il başkanlığı yaptığı dönemde siyasetin daha zorlu olduğunu ifade eden DP İl Başkan Adayı Erol Taşkesen, “ 1994 seçimlerinde 11 belediye başkanlığı, 22 belde belediye başkanlığı kazandık. 42 il genel meclisi üyesi arkadaşımızla hiç sorun yaşamadan çalıştık. 7 milletvekili, 11 ilçe belediye başkanı, 22 belde belediye başkanıyla çalıştım, şimdi il başkanlığı yapmak kolay. 52 tane belediye başkan adayı buluyorduk. Onların belediye meclisini tanzim etmek kolay değil. SHP ile kurduğumuz koalisyonda Balıkesir’de hiç çatlak ses duydunuz mu? Eserlerimiz var övünüyoruz. İnşallah partimizi bu erozyon yapısından kurtarıp, yeniden kenetlenip, partiye emeği geçmiş arkadaşlarımızdan özür dileyip yeniden partiye kazandıracağız. İlk fırsatta yapacağımız bu. Kandil ve bayramlarda mesaj attığım partililerimiz ağlayarak cevap veriyor, senden başka arayan soran yok diye. Siyaset nankörlüğü kabul etmez. Liderlerimizden aldığımız feyizle başkanlık koltuğunun hakkını vererek çalışmalıyız. Bu yüzden en küçük bir endişem yok. Ben tabanıma güveniyorum, vefalı bir tabanımız, delegasyonumuz var. Onlar için aday oluyorum. Memleket çocuğuna bakanlık yaptırdık. O benim için yeterli. AK Parti 17 yıldır iktidarda Balıkesir’de bir bakan ataması yapamadı. Biz koalisyon hükümeti olmamıza rağmen Baki beyi bakan yaptık. O dönemde bakanlığın nimetlerinden faydalandık. Dik durdum, kıratımın onuruna leke getirmeden siyaset yaptım. Zamanı geldiğinde ayrılmasını bileceğim.  Gözüm arkada kalmayacak duruma geldiğinde ayrılırım ve sonra bıraktığım arkadaşımı desteklerim. Partim için hayırlı olsun, Balıkesir için hayırlı olsun” dedi.